lauantai 23. elokuuta 2014

Kenttäkisat kuvia ja video ja kuulumisia!

Moikka,
 
Nyt on palattu takaisin koulun penkille ja olen koittanut aloittaa heti kunnolla opiskelemaan, jotta opiskelut ei jäisi kovin lähelle koeviikkoja. Aloitin nyt siis koulun Lohjan Lukiossa ja niin kuin ajattelinkin, minulla ei ole enää ollut kamalan paljon aikaa panostaa blogiini.
En nyt lupaa postauksia ilmestyvän kovin usein jatkossakaan, koska ylimääräistä aikaa ei juuri jää opiskelujen ja hevoshommien jälkeen enää blogin panostukseen. Toivottavasti ymmärrätte! Yritän kuitenkin kerran viikossa vähintään tänne jonkinlaisia postauksia saada väsättyä.
 
1.
 
2.
 
 
Oltiin Sunnuntaina meidän toisissa Kenttäkilpailuissa Nadjan kanssa. Heta tuli meille Lauantaina yöksi ja Sunnuntaina aamupäivällä lähdettiin ajelemaan Ypäjälle päin. Paikan päällä käytiin ilmoittautumassa ja katsottiin pari koulu-osuuden rataa. Koulurata oli mielestäni aika hassu, Harrasteluokan kouluohjelma. Rata oli todella lyhyt ja laukkaakin tuli molempiin suuntiin vain pääty-ympyrän verran. Laukan jälkeen oli vielä suoraan keskikäyntiin, joka ei ole meidän vahvuus, koska Nadja yleensä kuumuu laukatessa.
 
3.
 
Kun pari ratsukkoa oli suorittanut ratansa, menimme laittamaan ponia kuntoon. Sen jälkeen omat kamat päälle ja lähdettiin verryttelemään. Verkassa poni oli alussa vähän jäykkä, joten tein paljon ympyröitä ja taivutteluita. Verkan loppupuolella poni oli taas mukavan vetreä ja kiva ratsastaa.
 
4.
 
 
Radalla kiersin kenttää ympäri ja tein pari ravi-käynti-ravi siirtymistä ennen radan aloittamista. Alkutervehdys meni hyvin ja suoraan. Kokorataleikkaa ja C:ssä 5m käyntiäkin meni hyvin. Laukkaympyrä oikealle meni tosi hyvin, hyvä nosto ja hyvä siirtyminen takaisin raviin. Sitten lisäys lävistäjällä oli ihan hyvä. Laukkaympyrä vasemmalle ei ollut niin tasainen kuin oikealle, mutta sekin ihan ok. Keskikäynti lävistäjällä oli aika jännittynyt, mutta lopputervehdys oli hyvä. Radalla oli hyviä ja ei niin hyviä pätkiä. Radan lyhyyden taki yksikin vitonen huonontaa keskiarvoa huimasti, joten saatiin prosentteja 58%. Olisin toivonut yli 60%, mutta ensi kerralla sitten.
 
5.
 
 
Kouluosuuden jälkeen mentiin vaihtamaan ponille varusteet ja menin itse kävelemään esterataa. Se vaikutti kivan simppeliltä, joten menin aika pian verkkaamaan ponia. Verkassa poni hyppäsi tosi kivasti, joten hyvillä mielin mentiin radalle. Radalla pari lähestymistä tuli aika lähelle, mutta eihän nuo 80cm esteet ole kamalan isoja Nadjalle, joten päästiin niistä yli puhtaasti. Lopputulos rataesteiltä siis 0vp, jonka jälkeen poni sai levätä traikussa pari tuntia. Siinä välissä käytiin itse syömässä ja katsottiin helpon ja tuttarin maastokokeita.
 
6.
 
7.
Venyy venyy...
 
 
Meidän maastokoe oli vasta illalla puol 8 aikoihin. Verkkasin ponia maastoon vain puoli tuntia, koska sehän oli mennyt jo kaksi starttia päivällä. Verkassa Nadja oli tosi energinen ja ihanan tuntuinen ratsastaa. Verkassa oli pari pienempää tukkia ja yksi isompi tukki Tuttaria meneviä varten. Hypättiin sitäkin pari kertaa, jonka jälkeen lähdettiinkin jo valmistautumaan lähtöön. Pian sen jälkeen meille sanottiinkin : 3-2-1 ja Ratsasta! Ja me lähdettiin matkaan. Eka este oli semmonen pieni tukkikasa, jolle poni vähän kiemurteli. Kakkosesteen jälkeen alkoi taas ratatempo löytyä ja mentiin tosi kovaa ja liideltiin ilmojen halki harja hulmuten... Okeiokei ei ihan noin, mutta siis hyvällä tempolla mentiin kutosesteelle asti. Kutoseste oli vesi, jonka jälkeen tuli tukki. Tultiin vedelle tarkoituksella ravissa, jotta se ei tulisi Nadjalle yllätyksenä. Nadja yllättikin mut positiivisesti ja meni suoraan veteen ja matka jatkui. Hypättiin kaikki loputkin esteet reippaalla tahdilla ja puhtaasti. Maastokokeen jälkeen oli niin ihana fiilis ettei sitä oikeen pysty sanoin kuivailla. Tällä kertaa mentiin ainakin tarpeeksi kovaa ja saatiin 0vp maastostakin. Loppusijoituksissa oltiin 17/39. Ehkä ens kisoissa sitten sijoituttasiin ;).
 
8.

Jotain säätöö...
 9.
Vielä kunnon irvistys ennen maastoradalle pääsyä :D
 10.
 
11.
Hieno poni <3
 
 
Ainakin Syksyllä on vielä Ypäjällä yhet kenttäkisat ja siellä oli paljon kivempi kouluohjelma.
 
Kaikki postauksen kuvat (c) Heta Väinänen, Mikä kuva oli teidän suosikki? Katsokaa myös kenttäkisojen koostevideo tuolta alta :)
 
Ainiin, olen ihan unohtnut tehdä postauksen niistä Heinäsin estekisoista. Mentiin 80cm ja 90cm. Kasikymppi meni kivasti, saatiin 0-0vp ja viides sija! 90cm rata oli muuten ihan hyvä paitsi vikalle esteelle tuliin vähän pohjaan ja poni hyppäsi vähän laiskasti, joten okserin takapuomi kolahti alas. Eli tulos 4vp. Oltiin kuitenkin koulu- ja estekisojen tulosten (LSP-Cup) yhteen lasketuissa pisteissä 2 sijalla ja saatiin meidän ensimmäinen yhteinen pokaali!
 
 
Tässä vielä video Ypäjältä :)
 
 
-Julia
 

2 kommenttia: