lauantai 15. marraskuuta 2014

Uusi heppa ja ratavideo!

Moikka,
 
Oltiin siis pari viikkoa takaperin 1.-2.11 L-URa:n järjestämissä kilpailuissa. Lauantaina koulukisoissa menin Daisyn kanssa luokan HeA:2 ja Sunnuntaina estekisoissa menin Nadjalla 90cm ja 100cm.
Kouluverkassa harjoittelin rataan tulevia asioita, kuten vastalaukkoja ja väistöjä. Daisy tuntui todella kivalle ja lähdin hyvillä mielin radalle. Maneesiin mentäessä heppaa jännitti seinillä olevat julisteet ja maneesin päätyä, jossa oli katsojia. Kun pilliin vihellettiin, tein vielä pari volttia, jotta saisin hepan rennoksi. Alkutervehdys oli ihan hyvä, lisäys olisi voinut venyä enemmän ja väistö valui aika pitkäksi, mutta saatiin siitä 7. Toinen lisäys olisi taas saanut venyä enemmän ja väistö toiseen suuntaan meni vähän peppu edellä. Laukkaohjelma meni ihan hyvin ja vastalaukoista sanottiin, että ne oli tasapainoisia ja saatiin molemmista 6,5. Laukanvaihto käynnin kautta tuli ravin kautta, joten siitä tuli 5,5. Keskikäynti oli ihan ok ja saatiin siitä muistaakseni 6. Lopputervehdys vielä ja rata oli ohi. Mielestäni rata oli ihan hyvä, mutta ollaan me paremminkin menty. Prosentit olivat lopulta 60,17%. Odotin hieman korkeampia prosentteja, mutta kyllähän nuokin ihan kelpo prosentit ovat ensimmäisestä HeA ohjelmasta.
 
Sunnuntaina olikin vuorossa esteet. Ensimmäisen luokan verkassa poni tuntui ihan hyvälle, siihen nähden että ulkona satoi koko päivän ja verkka oli ulkokentällä. Vaikka Nadja viihaakin yli kaiken vesisadetta, se jaksoi keskittyä olennaiseen, eli hyppäämiseen.
Radalla poni oli alkuradasta tosi kivan tuntuinen ja kuuliainen ja melkeinpä kaikki lähestymiset onnistuivat. Päästiin perusrata nollilla ja sen jälkeen laitettiin kaasuvaihde päälle. Päästiin, kuin päästiinkin loppuratakin 0vp, joten tulos oli siis 0-0vp ja voitto!
Alta näätte 90cm radan tai tässä on linkki: https://www.youtube.com/watch?v=aHuTMo84RNk&feature=youtu.be
 
 
 
100cm:ssä ruperin jarruttelemaan liikaa ja tuli kaksi puomia alas, mutta kyllä sieltä pari hyvääkin hyppyä tuli. Ensi viikonloppuna mennään vielä varmaan oman seuramme seuraestekisoihin ja ne ovatkin sitten varmaankin tämän kauden viimeiset kilpilut.
 
Tämän viikon Tiistaina lähdettiin traikku perässä Helsinkiin ja sieltä lähti mukaan uusi ylläpitohevonen, Dimondi. Dimondi on vasta 6 vuotias tamma ja sillä on kisattu 100cm-110cm 0-tuloksin. Dimondista kerron lisää sitten kun tutustutaan vielä paremmin.
 
 
 
Tänään mulla oli Nadjan kanssa Johkun estevalmennus Laakspohjassa. Tehtiin paljon töitä kavaljettien ja pienten esteiden parissa ja Nadja toimi todella hyvin. Ensi viikolla uudestaan, mutta silloin vaihdan ratsuksi Dimondin.
Huomenna mennään Dimondin kanssa hyppäämään läheiselle kentälle vähän rataa ja katsotaan miten meidän yhteistyö sujuu. Tähän mennessä Dimondi on ollut kyllä todella kiltti ja järkevä nuorukainen.
 
Huomenna, sen lisäksi, että menen Dimondin kanssa hyppäämään läheiselle kentälle, niin luultavasti hypätään pientä rataa Daisyn luonakin.
 
Nyt kello alkaa uhkaavasti lähennellä puoltayötä, joten seuraavaan kertaan,
 
-Julia
 
 

12 kommenttia:

 1. Teidän meno näyttää nykyään kyllä tosi kivalta! :)

  VastaaPoista
 2. Mistä sä löydät näitä ylläpitohevosia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dimondi on mun äitin serkun heppa ja edelliset ylläpitoponit on tullut, kun niitä on mulle tarjottu käyttöön :)

   Poista
 3. Huh, olipas vauhdikasta menoa, onnea voitosta. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan oloinen blogi sulla ja tykkään bannerista. :) Onnea voitosta!
  world-with-horses.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Julia tarvitsen kipeästi apua! Onko sulla mitään hajua mihin Bessi lähti, täällä on jo nyt KAMALA ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se lähti jonnekkin parin tunnin ajomatkan päähän :) En ole varma paikkakunnasta...

   Poista
  2. juu julia sano että kärkölään mutta paljompa se mua hyödyttää, ko niillä on oma talli, eli en voi mistään nettisivulta etsiä omistajan yhteystietoja, eikä varmaan kyl ois uusista ylläpitäjistäkää kivaa jos joku rupeis kyselee:) Ehkä mä pääsen yli:D

   Poista