lauantai 6. joulukuuta 2014

Hevosten esittely

Moikka,

Mua on monta kertaa pyydetty esittelemään mitä kaikkia hevosia mulla tällä hetkellä on käytössä, joten ajattelin kirjoittaa siitä ihan postauksen.

Kaikkien säännöllisesti ratsastettavien heppojen lisäksi, ratsastelen välillä myös muita hevosia. Tässä kuvassa esimerkiksi suomen pienhevonen Turri, jolla ratsastin kesällä pari kertaa ja kerran päästiin hyppimään myös maastoesteitä. (c) Maarit Hutka

Tällä hetkellä meillä on kotipihassa Nadja, Wallu, Cina, Felix ja Dimondi.

Nadjan kaikki varmasti jo tietääkin, ainakin kaikki jotka ovat blogia kauemmin seuranneet. Nadja on ollut minulla kohta 2 vuotta omistuksessa ja se on kuuma new forest tamma. Nadjan kanssa ollaan kilpailtu seura- ja aluetasolla korkeimmillan 90-100cm, koulua HeC-HeB ja kenttää harrastetasolla. Nadjan kanssa kuuluttiin viime vuoden kenttä-aluevalmennusrenkaaseen ja ensi kaudellakin on luvassa kenttäkilpailuja Nadjan kanssa.










Kaikki Nadja-kuvat (c) Heta Väinänen

Wallu on äitin 24-vuotias lämppäri ja ollut meillä 10 vuotta. Wallun kanssa nykyään lähinnä kärrytellään ja maastoillaa, mutta kuitenkin pidetään kuntoa yllä. Wallua välillä ratsastelen itsekkin. Wallu on todella kiltti hoitaessa ja ratsastaessa ja nuorempana se toimi ravurina hyvällä menestyksellä.




Cina on minun oma pieni vaaviponi. Cinalla on säkää vain 86cm, se on minishetlanninponi. Cinalla en ole itse pariin vuoteen pystynyt enää ratsastamaan, mutta sillä käy pienempiä tyttöjä ratsastamassa, sekä itse harrastan sen kanssa agilityä ja ohjasajoa. Cina pääsee Felixin kanssa myös kärryjen perään juoksemaan, kun Wallun kanssa lähdetään lenkille.
Tullessaan Cina oli todellakin pieni ja pippurinen shettis ja lensin sieltä ainakin sata kertaa, ennen kuin päästiin yhteisymmärrykseen siitä, että kuuluuko ratsastajaa riepotella pitkin metsiä ja peltoja pukitellen, vai mennä ihan nätisti sinne minne ratsastaja ohjaa.
Nykyään Cina on todella kiltti myös ratsastaessa, eikä ole harkinnutkaan pukittamista moneen vuoteen. Cinakin on ollut Wallun kanssa meillä kotona 10 vuotta ja se oli mun ihan ensimmäinen oma poni. Cina on jo 19-vuotias, mutta puhtia riittää vieläkin.

(c) Heta Väinänen


(c) Studio Nevian




(c) Heta Väinänen

Felix on meidän 84cm korkea miniatyyrihevostuuna. Felix tuli meille noin 2-vuotta sitten. Felix on todella kiltti hoitaa ja sen kanssa harrastetaan myös agilityä ja ohjasajoa, sekä kärryjen perässä juoksua. Felix on myös todella lahjakas hyppääjä ja olenkin aina miettinyt, että miksi ei voi olla semmoista suurennuskonetta, jolla voisi suurentaa Felixin kisahevosen kokiseksi.
Felixillä pystyy myös ratsastamaan alle 25kg lapset ja sillä on oma pieni lännen satula.







2 alinta kuvaa (c) Heta Väinänen

Dimondi on uusin asukas meillä ja se tuli minulle ylläpitoon kolme viikkoa sitten. Dimondi, eli tutummin Didi, on vasta 6-vuotias nuori hyvällä suvulla varustettu puoliverinen. Didi on todella kiltti hoitaessa ja ratsastaessa todella ihana. Se hyppää mielellään ja on todella rehti. Ensi kaudella olisi tarkoitus kokeilla kisata myös kenttää.




Kaikki Dimondin kuvat (c) Heta Väinänen



Näiden kotona olevien hevosten lisäksi käyn ratsastamassa Daisyllä. Daisyllä ollaan valmentauduttu säännöllisesti ja kilpailtu parit kilpailut. Daisyn kanssa kuulutaan kouluratsastuksen aluevalmennusrenkaaseen ja ensi kaudella voitte siis nähdä meidät kouluradoilla. Daisyllä käyn ratsastelemassa/valmennuksissa noin 3-4 kertaa viikossa.



(c) Tiiti Talala


2 ylintä kuvaa (c) Heta Väinänen

Kommenttiboxiin olisi kiva saada mielipiteitä tämmöisestä postauksesta :)!

-Julia

6 kommenttia: