torstai 4. joulukuuta 2014

Mikko Mäentaustan valmennus!

Moikka,

Oltiin viime viikon Torstaina Mikko Mäentaustan valmennuksessa, joka pidettiin Melginien tallilla. Oli kyllä todella kiva valmennus ja Joulukuussa olisi tarkoitus mennä sinne uudestaan. Mutta siis, olin valmennuksessa Dimondin kanssa.

Kaikki postauksen kuvat ja videot jälleen (c) Heta Väinänen, kiitos taas kuvaus- ja hevosten hoitoavusta!Aloitettiin valmennus keventäen maneesissa tehden voltteja ja ympyröitä molempiin suuntiin. Sitten siirryttiin pääty-ympyrälle ja istuttiin harjoitusraviin. Ympyrällä piti keskittyä tahtiin ja asetukseen. Tehtiin myös ravin kokoamista ja lisäämistä ympyrällä. Sen jälkeen siirryttiin laukkaan ja laukassa samoja juttuja kuin ravissakin. Kun nämä onnistui, siirryttiin laukkaamaan koko maneesia kevyessä istunnassa. Kun oltiin menty pari kierrosta ensin vasempaan kierrokseen, vaihdettiin suunta laukanvaihdon kautta ja kevyessä istunnassa laukka jatkui toiseen suuntaan pari kierrosta. Tämän jälkeen oli kävelytauko.Kävelytauon jälkeen ruvettiin tulemaan ympyrällä pienen punaisen pystyn yli kokoamalla laukkaa ennen estettä. Kun harjoitus sujui oikeaan suuntaan, tuultiin samaa pari kertaa vasemmaltakin. Tämän jälkeen ruvettiin tulemaan pitkälle sivulle laitettuja kolmea estettä peräkkäin. Laukka-askelia taisi tulla 7 joka väliin. Joka toiston jälkeen keskimmäistä estettä nostettiin hiukan ja lopulta se oli noin metrinen.Pienen kävelytauon jälkeen ruvettiin tulemaan kolmoissarjaa, jossa oli kuuden metrin välit. Välit oli tarkoituksella vähän lyhyet, jotta harjoituksesta tulisi ns. innarimainen. Tässäkin nostettiin vikaa estettä pikkuhiljaa ja lopulta viimeinen este oli noin 110cm korkeudella.
Tämän jälkeen ruvettiin tulemaan toisella pitkällä sivulla olevia kahta estettä, joiden väliin tuli 6 laukka-askelta. Kun ne sujuivat, tultiin erilaisia ratoja, joihin sisältyi nämä kaikki tehtävät.

Videolta näätte pätkiä harjoituksista ja radoista ja saatte ehkä paremmin selkoa tehtävistä.Dimondi oli todella kiva ratsastaa valmennuksessa ja muutenkin tykkäsin valmennuksesta todella paljon! Valmennuksesta saatiin kotiläksyiksi hypätä innareita ja lyhyitä sarjoja, jotta saadaan voimaa takapäähän, niin kuin Johkukin meille viime valmennuksessa sanoi.

Viikonloppuna mennään Lauantaina aamulla koulualuevalmennukseen Daisyllä ja iltapäivällä Dimondin kanssa kenttäaluevalmennukseen. Sunnuntaina olisi vuorossa Johkun estevalmennus Wistin tallilla.

-Julia

12 kommenttia:

 1. Wouu vähänkö toi on hieno :o!

  VastaaPoista
 2. Hienosti meette! Tuutte ihan varmasti pärjäämään ens kaudella!

  VastaaPoista
 3. Wouuu ootte kyl super pari ;) ja kiva postaus

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva et oot löytäny tämmösen hepan! Näyttää tosi hyvältä ja ootte tosi kivannäkönen pari ! :) T. Amanda ( En pysty kirjautuu mun bloggeriin :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Amanda :)! Säkin oot saanu tosi hienon hepan! ;)

   Poista
 5. Haha ole hyvä ! :) teijän mukana on aina niin kiva olla mukana kattomassa sun valmennuksia ♥ niin upee pari ootte. Ei mitään huonoa sanottavaa :) ♥

  VastaaPoista