lauantai 8. elokuuta 2015

Kotona taas!

Moikka!

Viime viikon Perjantaina kotiuduttiinkin Keski-Suomen reissusta missä oltiin 2 viikkoa. Sain houkuteltua mukaani kaveriksi Hetan ja nukuimmekin kahdestaan kaksi viikkoa omassa mökissämme tallin vieressä. Majoituimme siis Didin omistajan (äitini serkun) luona hevosten kanssa. Meillä oli mukana reissussa siis Didi ja Nadja. Cina ja Felix olivat valmentajani luona hoidossa tämän ajan.


Kuvat c) Heta Väinänen


Hoidimme tallin siivouksen ja hevosten ruokkimisen ja saimme ratsastaa tallinkin hevosia omien hevosten lisäksi. Pidin myös pari alkeisratsastustuntia joka oli hauskaa vaihtelua.

Lähdimme matkaan 3 viikkoa sitten Perjantaina. Savuimme illalla, joten silloin ei tehty muuta kuin purettiin kamat pois autosta ja hoidettiin iltatalli.
Lauantaina olikin tallilla tallikisat, joihin osallistuin molemmilla hepoilla. Nadjan kanssa starttasin HeC:n ja Didillä HeA FEI lasten joukkueohjelman, sillä olin menossa kisaamaan sitä seuraavana päivänä Mäntyharjulla. Nadja oli verkassa aika jäykkä johtuen varmaan pitkästä ajomatkasta, mutta radalla poni oli tosi kiva. Radasta saatiin 66% ja se riitti luokan voittoon.
Didin kanssa meidän rata oli ihan ok, mutta laukka-käynti siitymiset eivät olleet niin hyviä. Prosentteja saatiin vähän päälle 61%.
Kuvat c) Katariina Nenonen


Sunnuntaina matkattiinkin sitten Mäntyharjuun Juniorcupin osakilpailuun. Verkassa jo huomasin, että tamma oli aika herkällä tuulella, vaikkakin todella mukava ratsastaa. Se oli tosi kevyt ja lennokas, joten annoin sen liikkua isommin kuin yleensä, mutta se vähän kostautuikin sitten radalla. Raviosuus oli tosi kivan tuntuista ja tasaisesti saatiinkin pisteitä 6-7. Laukassa heppa kuumui ja kun samaan aikaan kentän vieressä oli pelottavia mainoskylttejä (jotka ei ravissa olleen pelottavia), puskassa oli kuvaaja ja joku tööttäsi autonsä tööttiä niin me sitten jäätiin paikalleen pomppimaan. Pompittiin siinä sitten jonkun aikaa ja sitten loppurata oli taas ihan hyvä. Prosentteja saatiin ekaa kertaa alle 60%, sillä saatiin vähän päälle 56% :D. Noh, aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta...


niin hieno <3kuvat c) Heta Väinänen


Seuraavalla viikolla sitten maanantaina mentiin kahlailemaan läheiseen järveen hevosten uittopaikalle, sillä ajattelin sen olevan mukavaa vaihtelua rankan viikonlopun jälkeen. Molemmat hepat tykkäsi tosi paljon uimisesta, mutta sitten kotimatkalla Heta huomasi, että Didin jalassa on haava. Kun tulin alas katsomaan niin siellähän ei ollutkaan ihan pintanaarmu vaan haava olikin vähän syvempi ja se turposi. Saatiin eläinlääkäriltä siihen antibiotit ja jalka alkaa olemaan jo paljon parempi. Haava alkaa olemaan nyt ummessa, joten eläinlääkäri tulee ultraamaan sen kaiken varalta. Kaikki peukut pystyssä, että selvittiin ilman lisävaivoja.

Sinne menikin sitten meidän Lappeenrannan 4-päiväset kansalliset kilpailut, mutta ei voi mitään.  Ne olisivat olleet seuraavana viikonloppuna ja meidän oli tarkoitus startata siellä mm. Esperadocupin finaalissa. Päästiin kuitenkin kisa-avustajan roolissa olemaan siellä joka päivä. Olihan se ihan mukava päästä vähän eri näkökulmasta kisoihin mukaan, vaikkakin olisihan se ollut paljon mukavampi itsekkin kisata.Kuvat c) Heta Väinänen


Didin lomaillessa loppuaika treenasin Nadjan kanssa paljon koulua ja hyppäsinkin pari kertaa. Voi kun loppuviikosta Nadja olikin niin kiva ratsastaa. Vikana hyppykertana hypättiin rataa 100-110cm tasolla ja Nadja hyppeli ne todella nätisti.

Tässä yksi hyppy teille näytiksi:

Ensi viikonloppuna mennäänkin Nadjan kanssa käymään leikkimielisissä kur koulukisoissa ( jos joku ei tiedä niin kur  tarkoittaa kouluratsastusluokkaa jonne itse suunnitellaan rata), joihin pitää suunnitella myös asut. Menen sinne myös Gilbertin kanssa, jota olen ratsastellut tovin.kuvat c) Heta Väinänen

Reissu oli kaiken kaikkiaan tosi kiva ja ensi vuonna uudestaan! Silloin toivottavasti päästään myös starttaamaan kaikki startit mitä suunnitellaan :D. Laitan myöhemmin kuvia uintireissusta, sillä muuten tästä postauksesta olisi tullut todella pitkä jos olisin nekin tähän laittanut. Tässä vielä loppukevennykseksi koirani Nessa toivottaa hyvää viikonlopun jatkoa!


-Julia


6 kommenttia:

  1. Voi ei Didiä :( Tsemppiä jatkoon, toivottavasti jalassa ei oo mitään vakavaa, ootte nii hienosti pärjänny kisoissa!!

    VastaaPoista
  2. ihana koira sulla !! tsemppiä kisoihin ja ihania heppoja sulla

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon, sinut on haastettu! Haasteen löydät täältä: http://baypearl.blogspot.fi/2015/08/63-liebster-blogihaastetta-pamahti.html

    VastaaPoista