perjantai 6. marraskuuta 2015

Ekat kisat Kittyllä ja kuulumisia!

Moikka,

Oltiin viime viikonloppuna Kittyn kanssa meidän ekoissa kisoissa. Luvassa oli ihan seuratason kisat, jotka järjesti L-URa.

Lauantaina oli vuorossa koulukisat, joissa startattiin HeB K.N Special. Mentiin jo aamusta kisoihin auttelemaan ja saatiin Kittylle tallipaikka, jossa heppa sai oleskella aamun. Menin hyvissä ajoin laittamaan sitä kuntoon ja verryttelemään pitkien alkukäyntien kera. Ulkokentällä verkassa se meni oikein nätisti ja oli hyvin avuilla. Kun siirryttiin maneesiin, jossa kisarata oli, niin sielläkin se käyttäytyi todella nätisti, eikä kyttäillyt kouluaitojakaan, vaikkei se niitä ole luultavasti koskaan ennen nähnyt.

Tuomaripääty oli ensin hieman pelottava radalle saapuessamme, mutta parin ohituskerran jälkeen päätyä ei tarvinnut enää säikkyä. Koko rata oli oikein hyvä muuten, mutta ajoittain Kitty painui vähän etupainoiseksi. Se nyt on onneksi semmoinen asia, jota voidaan treenata kotona voimistelulla ja jumppaamalla. Muuten radassa ei tosiaan tullut mitään suurempia rikkeitä, jos vikaa laukka-käynti siirtymisessä tulleita paria raviaskelta oteta mukaan. Saatiin prosenteiksi vähän päälle 64% ja se riitti luokassa voittoon (1/14). Hienosti meni siis Kittyn ekat koulukisat! Tästä on hyvä jatkaa sitten ensi kaudella...

c) Pia Penttala

Lauantaina starttasin yhdellä suokilla myös helpon b:n ja sekin suoritti ratansa oikein nätisti, vaikkakin oli vähän jo väsähtänyt turhan pitkäksi venyneeseen verkkaan. Iltapäivällä vielä purettiin kouluaidat pois ja rakennettiin seuraavan päivän esterataa valmiiksi.

Estekuvista ja sunnuntain kisa-avusta suuri kiitos jälleen Hetalle, eli estekuvat c) Heta Väinänen!





Sunnuntaina olikin sitten Kittyllä vuorossa jo tutumpi laji, eli esteet. Hypättiin 80cm ja 90/100cm luokat. Verkassa Kitty oli kyllä niin into piukeena, että vähän pukkiakin lensi esteiden jälkeen. Hypyt kuitenkin onnistuivat hyvin, vaikka meillä olikin välillä vähän lentäviä lähtöjä. Ekalla radalla eli 80cm päästiin perusrata hyvin puhtaasti ja Kitty tsemppasi tosi hyvin, vaikka tultiin parilla esteellä aika pohjaan. Uusinnassa innostuin kuitenkin liikaa ja sarjalla päästin Kittyn menemään hieman liian pitkänä ja sieltä sitten kostautui yksi puomi mukaan. Olin kuitenkin todella tyytyväinen Kittyyn kun korjaili hienosti kuskin mokia, niinkuin kävi seuraavassakin luokassa. Eli siis 90/100cm luokassa päästiin taas uusintaan ja tällä kertaa perusrata meni jo paremmalla temmolla ja tuli parempia paikkoja. Uusinnan ihan vikalle esteelle asti meni oikein hyvin ja ajattelin että nyt käännetään vähän vino tie vikalle esteelle. En kuitenkaan pitänyt ulkopohjetta kiinni, joten Kitty pääsi sitten livahtamaan esteen ohi. Uudella yrittämällä yli, vaikkakin puomi tuli vielä mukaan. Ei pitäisi lähteä ahnehtimaan, mutta näistäpähän oppii sitten. Molemmissa radoissa kuitenkin voi sanoa että molemmat virheet oli ihan kuskin mokia, mutta Kitty hyppäsi kuitenkin tosi hyvin!



True esteratsastaja, eiku... :D Älkää välittäkö mun karmeasta este-istunnasta!


Viikonloppuna suunnataan Peuramaalle Minnan treeniin molempina päivinä Kittyn kanssa. Meidän piti mennä myös Didillä kouluvalmennuksiin, mutta  alkuviikolla toinen heppa potkaisi Didiä jalkaan ja jalka turposi ja heppa oli epäpuhdas. Nyt onneksi jalka näykkää jo paremmalta ja kävelee jo normisti. Toivottavasti selvittiin taas säikähdyksellä ja nyt Didi sitten tarhaileekin ihan yksin. Didi on nyt sitten vielä viikon ihan vapaalla, joten mullakaan ei ole nyt kuin Deli ja Kitty kotona liikutettavana. Delillä muuten kunto kasvaa koko ajan ja olen mennyt sen kanssa jo tunninkin mittaisia maastolenkkejä. Kentälläkin se menee jo todella nätisti kaikki askellajit läpi. Voi kun tommosen vaavin kanssa on ihana tehdä töitä!

Ettei vaan tultais liian lähelle :D

Takajalat pitää huolen, ettei puomit kolise :D
Nyt vaan pidetään peukkuja, että päästään pian Didinkin kanssa treenaamaan. Katsoin muuten vielä joitain kisoja tälle vuodelle, mutta ei niitä enää kovin montaa ole, jonka jälkeen ruetaankin treenaamaan talvikausi, jotta ollaan ensi kaudella taas terässä.

Mitäs tykkäsitte pitkästä aikaa vähän pitemmästä kisapostauksesta?




-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti