maanantai 31. maaliskuuta 2014

Tapahtumarikas viikonloppu!

Heippa!

Perjantaina oltiin Laakspohjassa rataharjoituksissa, joissa menin molemmilla poneilla Tutustumisluokan HeC pitkällä radalla. Menin tuon ohjelman, koska se on yleinen kenttäkisoissa.
Ensin menin Tizillä. En kamalasti verkannut sitä, ettei se väsy, mutta venyttelin ja jumppailin sen kanssa. Tein paljon erikokoisia ympyröitä ja siirtymisiä. Sitten vielä 1 lisäys ja sitten sainkin mennä radan puolelle kiertelemään. Kiertelin siellä vähän aikaa harjoitusravissa, jonka jälkeen pilli vihelsikin jo ja sain lähteä. Rata meni tosi hyvin muuten, mutta poni olisi saanut kulkea vähän korkeammassa muodossa radalla. Tizi oli kuitenkin rento ja teki kaikki tehtävät mitä pyysin ja tästä onkin hyvä sitten jatkaa. Prosentteja tuli 63%, eli ihan hyvät prossat ja Iiakin vielä sanoi, että arvosteli meidät, kuin olisimme olleet aluekisoissa, kun sinnehän me tähdätään.
Menin vielä loppuverkkaamaan ponin kentälle ja siellä se sitten vähän villiintyi ja veti parit pukitkin :D.

 


Sitten olikin Nadjan vuoro. Verkassa tein Nadjan kanssa siirtymisiä ja taivutteluita ja se tunui verkassa ihan hyvältä. Kun päästiin radalle, poni jännittyi ja mentiin koko rata jännittyneessä muodossa, josta saatiinkin huomautus. Jäin hetkeksi vielä maneesiin ja Iia antoi pari vinkkiä miten saan ponin käyttämään selkää paremmin yms. Sitten menin vielä hetkeksi pikkumaneesiin harjoittelemaan, ennen kuin loppuverkkasin ponin pois. Nadja ei ollut Perjantaina parhaimmillaan, mutta Nadjaksi se oli ihan hyvä ja ainakin ollaan nyt menty meidän eka HeC hyväksytysti läpi.Lauantaina ja Sunnuntaina, minulla ja Nadjalla olikin sitten Aluevalmennuksien vuoro. Tällä kertaa oltiinkin ulkokentällä. Se oli niin hassun näköistä, kun sen kentän takana on laskettelukeskus, jossa ihmiset lasketteli samaan aikaan.
Mutta siis lauantaina tehtiin paljon töitä kavaljettien parissa ravissa ja laukassa. Kavaljettiharjoituksien jälkeen laukattiin 5 kierrosta kevyessä istunnassa ja siitä Nadja tykkäsi! Lopuksi tultiin vielä rataa : kavaljetti-4skelta-pysty-4askelta- kavaljetti, suora vinolinja pysty-pysty, joiden väliin 7 askelta. Sitten tultiin semmoista kiemurtelujuttua, jossa oli 4 estettä peräkkäin, mutta me kiersimme ekan ja tulimme tokan uralta päin, kaarre oikealle ja viimeinen este sieltä. Sitten kaarre vasemmalle ja sieltä suunnasta vinosti kakkoseste ja sieltä uran kantta vika este. Sen jälkeen suora vinolinja takaisinpäin, sitten tämä 4 esteen sarja, jossa äskön kiemurreltiin, niin tultiin suoraan kolmen askeleen väleillä. sitten tultiin pysty, jonka jälkeen kaarre vasemmalle ja 3 esteen s-kiemura. (Olipas taas hienosti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsitte :D.) Toivottavasti tuosta videosta selvenee joitain tehtäviä, mitä höpisen. Tein videon tosi nopeasti, joten siitä saattoi jäädä joitain videoita pois, mutta on tuossa nyt ainakin suurin osa materiaalista.
 Esteet ei ollut mitään kamalan korkeita kumpanakaan päivänä, vaan mentiin enemmän teknisiä
tehtäviä.Sunnuntaina aloitettiin tunti kavaljettien parissa, joita oli kaksi eri puolilla kenttää. Tultiin aluksi ravissa ja niiden välillä piti tehdä ympyröitä ja kaikenlaisia kaarteita, jotta saatiin hepat kuulolle ja taipumaan. Sitten ruettiin tulemaan kavaljetteja laukassa ihan vaan peräkkäin.
Verkkahyppyjen jälkeen ruettiin tulemaan samaa rataa mitä Lauantainakin mentiin vikaksi.  Kaikki tuli sen kaksi kertaa.

Cina <3

Gucci <3


Nadja oli molempina päivinä ihan hyvä ja poni saikin kehuja, että se on nyt kuuliainen ja paljon rauhallisempi. Tuota lausetta ei olisi kyllä kenenkään suusta kuullut edes puoli vuotta sitten tuosta ponista, joten kyllähän sitä kehitystä on tapahtunut kivasti. Nyt minun pitää vaan itse keskittyä niihin askeliin ja esteiden etäisyyksiin kunnolla ja auttaa ponia, jos tulee hankala paikka, jotta ei tulis niitä pudotuksia. Mutta tästä on nyt hyvä taas jatkaa!

-Julia

2 kommenttia:

  1. Hyvin meette! :) tiiäksä/tunneksä ponin nimeltä Casperos? Ku jossain yt videos olit kommentoinut sellaseen videoon siitä :) ihan sillä vaan ku meen testaa sitä täs joku päivä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja juu tiiän ponin, vuokrasin sitä viine vuonna, mutta sitten ponille tuli jotain vaivoja, joten jäi hetkeksi lomailemaan :) mutta hyvä jos on taas kunnossa, koska se on tosi kiva poni :) -Julia

    VastaaPoista