keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Kisoja ja kiireitä

Heissan!

Onpahan aika taas vierähtänyt nopeasti! En ole yhtään huomannut, etten ole tänne blogiin mitään kirjoitellut. Kyllähän se kokeisiin luku (joita on nyt ollutkin taas vaihteeksi 3x viikossa pahimmillaan) ja tallihommat + kahden ponin ratsastus vie aikaa. Ja eihän sinne tallille voi vaan mennä ja ratsastaa, vaan pitää niiden ponien kanssa vähän jotain muutakin touhuta.

Mutta siis paljon on taas tapahtunut ja kello alkaa olla jo paljon, joten koitan kertoa mahdollisimman nopeasti nämä jutut.Puolitoista viikkoa sitten käytiin Tampereen hevosmessuilla L-uran järjestämällä bussikyydillä. Siellä oli ihan kivoja näytöksiä ja erilaisia kauppojakin riitti tänäkin vuonna. Messuilta tarttui mukaan pari ostostakin: valkoinen kouluhuopa, uudet hanskat, saapassukkia ja ihanat kenttäsuojat Nadjalle.

Sitten viime viikon Tiistaina ja Perjantaina olin Iian koulutunnilla Tizillä, joissa harjoiteltiin HeB:0:aan. Torstaina oli normaaliin tapaan Anun estevalmennus Nadjalla Riitin kentällä.Lauantaina meillä olikin sitten Nadjan kanssa LOR:n alue-estekilpailut edessä. Verkkasin ensin kentällä kaikki  askellajit rennosti eteen alas läpi.  Sitten päästiin maneesiin hyppäämään ja hypättiin molemmista suunnista pystyä ja okseria. Sitten sainkin lähteä jo radalle valmistautumaan.
Rata onnistui todella hyvin, lähestymiset oli hyvät ja poni oli kivan tuntuinen. Mutta kyllähän sieltä se yksi puomi tuli alas ( niin kuin meillä on tapana :D), kun toin sen sarjalle niin huonosti, että se pääsi vielä ihan hyvin ekan pystyn yli, mutta sitten ratsastin liikaa eteen ja okserilta kuului kolaus ja sieltähän se puomi sitten tippui. Loppurata kuitenkin taas jatkui hyvin. Olen vaan tosi tyytyväinen poniin, kun eihän me olla kovin montaa kisaa yli 80cm olla vielä menty ja nämähän olivat meidän ekat aluekisatkin ;)!Sunnuntaina mulla olikin sitten Tizin kanssa seurakoulukisat Nurmijärvellä ja menin HeB:0. Starttasin  jo klo 8 aamulla, joten olipa taas ihanan aikanen herätys. No mutta siis poni käyttäytyi todella hyvin koko kisojen ajan, joten tästä on hyvä lähteä etenemään :). Prosentteja tuli radalta 66% ja risat! Olen tosi tyytyväinen Tiziinkin, kun nämähän olivat vasta meidän toiset kisat ja prossatkin olivat noinkin hyvät!
Tiistaina olin Nadjan kanssa Iian koulutunnilla ja tänään oltiin Anun estetunnilla. Ei menty kovin korkeita, kun minullahan on kuitenkin Perjantaina kenttäkilpailuharjoitukset.
Eli siis mennään Perjantaina Peuramaalle kilpailuharjoituksiin, joissa mennään ensin koulurata HeB:0 ja sitten esterata 90-100cm. Koulurata on varsinkin meille aika haastava, mutta tavoitteena onkin, että saadaan hyväksytty tulos.

Kiitos jos jaksoit lukea näinkin sekavaa tekstiä, mutta nyt taitaa olla kaikki pääjutut kerrottu ja on pakko lähteä lukemaan huomiseen kokeeseen!

-Julia

4 kommenttia: