perjantai 18. huhtikuuta 2014

Huippuponi vauhdissa!

Oltiin siis tänään Nadjan kanssa Peuramaalla kenttäkilpailuharjoituksissa ja Nadja oli niin hyvä että!
                               (postauksen kuvat on otettu kännykällä, siksi niin laadukkaita)

Nadja THE kouluponi <3


Aamulla sykersin ponille sykeröt ( joista tuli todella tyylikkäät, joten ensi kerralla varaankin sitten enemmän aikaa niiden tekemiseen :D). Sitten vaan loimi takaisin päälle, poni koppiin ja menoksi. Ensimmäinen starttini oli klo 10.20, joten lähdimme kotoa 8.20, jotta olemme ajoissa paikan päällä. Otimme valmentajani Anun mukaan matkalta. Kisapaikalla otettiin poni pois kopista ja kamat päälle. Sitten hyppäsin kyytiin ja menin maneesiin verkkaamaan. Koulukoe oli siis maneesissa. Ekana mentiin koulukoe, joka oli HeB:0. Se oli meidän eka HeB ja pakko myöntää, ettei meillä ole edes yhtäkään HeC:täkään vielä alla. Mutta siis takaisin asiaan, eli verkassa poni oli tosi hyvä! Se liikkui mukavan rennosti ja näytti oikeasti ihan kouluponilta, jota ei varmaan kukaan olisi uskonut vielä vuosi sitten. Verkan jälkeen saimmekin jo lähtömerkin ja lähdimme radalle.

 


Noh, pillin vihellys sai ponin jännittymään ja nostamaan pään ylös ja se oikeesti ihmetteli missä ihmeessä ne esteet on! Ennen kuin käännyin keskihalkaisijalle tervehtimään tuomaria, tein pari volttia, jotta saan ponia taas vähän rennommaksi. Sitten lähdettiinkin suorittamaan rataa. Rata meni ihan hyvin loppujen lopuksi, vaikkakin poni oli aika jännittynyt aika ajoin. Silti saatiin 56,8% ja eihän noista prossista voi olla muuta kun tyytyväinen! Se oli kuitenkin meidän eka HeB ja kun tietää, että pystyttäisiin paljon parempaankin niin tästä on nyt tosi hyvä jatkaa eteenpäin.


Pakko laittaa tämmönenkin kuva, joka on otettu ihan oudosta kuvakulmasta: mä näytän superisolle tonne selkään ja Nadja näyttää tosi laihalta :D


Koulukokeen jälkeen vaihdettiin nopeasti varusteet ponille ja menin estevalmentajani Anun kanssa kiertämään esteradan. Rata ei tuntunut mitenkään kamalan vaikealta, muttei se kovin helppokaan ollut. Radankävelyn jälkeen hyppäsin ponin kyytiin takaisin ja menin verkkaamaan sitä esterataa varten. Esterata oli ulkokentällä. Verkassa poni oli todella innoissaan ja parille ekalle verkkaesteelle tultiinkin aika reippaasti. Sitten vikat hypyt olivatkin taas hyviä. Annoin ponin kävellä hetken ja sitten olikin meidän vuoro mennä esterata. Tervehdin tuomaria käynnistä ja heti kun pilli vihelsi poni lähtikin jo laukkaamaan, ilman että tein mitään :D. Parille esteelle tultiin aika lähelle, mutta poni pelasti hienosti ja sieltähän tuli 0vp!

<3


Aluevalmentajan tavoite oli meille, että kouluradalta pitää saada yli 55% ja esteradalta 0vp ja sitten saa rusetin, joten mekin saatiin hieno kultavihreä rusetti!

Olin niin iloinen esteradan jälkeen, kun ei tullut yhtäkään tiputusta ( joita meille on nyt joka kisoista lähiaikoina tullut).

Mutta nyt yksi asia, mitä ruetaan harjoittelemaan kotona on tuo pilliin vihellys. Pitää joka välissä vaan puhaltaa siihen pilliin, jotta se ymmärtää ettei siitä tapahdu mitään erityistä. Sille on jäänyt nuo esteradat päälle ja aina kun tuomari puhaltaa pilliin niin poni jännittyy. Onneksi tuo nyt on suhteellisen helppo harjoitella pois. Mielummin näin, kun että poni kieltelisi tai tekisi jotain muuta tyhmää kisoissa.

Sunnuntaina lähdetäänkin sitten kohti Hankoa Tizin kanssa ja mennään HeC ja HeB.
Ensi viikolla olisi suunnitelmissa lähteä Nadjan kanssa Saloon Alue-estekisoihin, joissa olisi semmoisia kivoja luokkia, mihin ei saa tulla aluetasolla sijoittuneet ratsukot :) Menen varmaan 80 & 90cm.

No mutta nyt lähdenkin syömään iltapalaa, koitan tehdä Sunnuntaista kisapostauksen viimeistään Maanantaina!

 


-Julia

2 kommenttia:

  1. Katoin tossa huomisen Hangon koulukisojen lähtölistoja, ja huomasin et säkin oot tulossa sinne :D Mä oon tuo kolmastoista --> http://www.hunr.org/kilpailut-ja-tapahtumat/lahtolistat/

    http://lotanhevoselamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista