perjantai 18. heinäkuuta 2014

Jumping Kemiö!

Moikka,
 
Oltiin eilen siis koko päivä Kemiössä ja koitan kertoa mahdollisimman tarkasti sen päivän kulusta...
 
Herätyskello soi ennen seitsemää aamulla ja nousin "pirteänä" sängystä. Puin vaatteet päälle, laitoin hiukset ponnarille ja söin aamupalaa. Sitten vein omat ja ponin kisavarusteet äitin autoon. Sen jälkeen harjasin ponin ja lähdin kävelemään sen kanssa kohti meidän tien tienhaaraa, johon äiti toi meidän kamat autolla (josta riiti tuli meitä hakemaan) ja lähti itse töihin. Oltiin hyvissä ajoin tien päässä, joten kerkesin laittaa ponille hokit jalkaan ennen kyytimme tuloa. Nadja pääsi hevosauton kyytiin ja matka kohti Kemiötä alkoi.
 
Postauksen kisakuvat (c) Marjut Ristimäki, Kiitos vielä kuvista!
 
 
Matka sujui hyvin ja hepat matkusti kiltisti. Paikan päällä laitoin omat kisavaatteet päälle ja otettiin poni pois autosta. Laitettiin poni kuntoon ja lähdin kävelemään kohti verkka-aluetta Nadjan kanssa. Alkuverkkasin ponia siinä vähän aikaa, jonka jälkeen kävin kävelemässä radan. Rata oli mun mielestä tosi kiva, vaikka siellä olikin pari aika vaikeaa linjaa.
Radan kävelyn jälkeen hyppäsin takasin ponin selkään ja menin hyppyverkkaan. Aloitin tulemalla ristikkoa pari kertaa. Jo silloin huomasin, että poni oli todella hyvin kuulolla, eikä säntäillyt mihinkään. Ristikkojen jälkeen siirryin hyppäämään vesipystyä. Tulin sitä myös pari kertaa ja nekin hypyt onnistui kivasti. Tulin lopuksi vielä pari okseria ja sen jälkeen sainkin mennä jo derbykentälle kävelemään Nadjan kanssa.
 
 
 
Vähän ajan päästä kuului pillin (ei se kyllä ollut pilli, mutta joku äänimerkki) vihellys ja lähdettiin matkaan. Ykkönen oli pieni lankkupysty, joka mentiin hyvällä hypyllä yli. Kakkonen oli hieman ylämäkeen okseri, joka sekin kivalla hypyllä yli. Kolmonen oli okseri tai pysty (en muista kunnolla) ja sen jälkeen kaarre ja nelonen oli okseri hieman alamäkeen. Molemmat puhtaasti yli. Vitonen oli taas okseri ylämäkeen ja sen jälkeen sai vähän laukata ja mäen päällä oli kutonen joka oli sinivalkoinen pysty. Sitten tuli seiska, yhden askeleen sarja ja sekin hyvällä lähestymisellä ja puhtaasti yli. Kasi oli semmoinen porkkanaeste, jolle monet kielsi, mutta me mentiin sekin puhtaasti yli ja sehän tarkoitti, että päästiin uusintaan! Olin niin Fiiliksissä, että uusinnassa unohdin sitten ratsastaa, joten tuli 2 puomia alas, mutta jee päästiin uusintaan! Tää kuulostaa varmaan hölmölle, että iloitsen siitä, että päästiin uusintaan asti, mutta Nadja tuntu niin kivalle! Se oli niin kuulolla koko radan ja kaikki lähestymiset (perusradalla) onnistui ihan nappiin ja olis ne varmaan onnistunu uusinnassaki, mutta unohdin siinä kohtaa ratsastaa. Ehkä sitten seuraavalla kerralla muistan ratsastaa paremmin uusinnassakin.
 
 
 
Radan jälkeen taputtelin ponia ja loppuverkkasin sen. Sen jälkeen mentiin autolle, otin ponilta kamat pois ja vaihdoin omat vaatteet. Sen jälkeen mentiin Nadjan kanssa katsomaan kisoja, jotta sen ei tarvitsisi seistä koko päivää traikussa. Kun meidän luokka loppui, mentiin takaisin autolle ja Riiti varusti oman hevosensa, joka starttasi seuraavassa luokassa. Kun Riiti oli hypännyt oman luokkansa, vietiin Nadja hevosautoon syömään heiniä. Sitten seuraavassa luokassa Riiti hyppäsi kahdella hevosella ja auttelin Riitiä niiden kanssa. Kun kaikki startit oli startattu, niin lähdettiin kotia kohti pitkän päivän jälkeen.
Päivä oli tosi mukava, vaikkakin ei olisi tarvinnut olla niin kamalan kuuma. Kotona sitten iltamyöhään ratsastin veilä ilman satulaa Tizin. Sen jälkeen vielä iltatallin teko ja päivä alkoi olla pulkassa.
 
-Julia
 
 
 
 

11 kommenttia:

  1. Näin teijät tuolla ja voi ku olitte hieno pari! Harmi vaan ne uusinnan tiputukset, mutta perusrata oli tosi siisti! Tsemppiä seuraaviin kisoihi!

    VastaaPoista
  2. Onks toi Scaldia's Nadja? Vitsit muistan ku näin sen joskus 2 vuotta sitten yksissä seurakisoissa, niin meno ei ollut kamalan sujuvaa! Poni vaan kuskas sitä ratsastajaa :D Mut vitsit oot saanu siitä hienon! Katoin sun youtube videoitaki nii se ei ollu enää yhtää sen näkönen ku sillo ku sen oon nähny! Oot tosi taitava ratsastaja ja Nadja on tosi hieno poni nykyään ja tosi paljon tsemppii teille kisoihin! Ootko muuten tulossa seahorseweekkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on Scaldia's Nadja ja kiitos paljon! :) Ja juu tulen Keskiviikkona :)

      Poista
  3. Tää oli kiva postaus! Voitko tehä joka kisoista tämmösen postauksen?

    VastaaPoista
  4. Kivalla ilmavaralla hyppää noinki isoja esteitä! Kui ette starttaa jo 100cm?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ponilla ponnua on, mutta mun mielestä on tärkeetä päästä ensin pienemmät luokat siististi ja puhtaasti, ennenkuin voi nostaa luokkia! :) Jos nostaa rimaa liian nopeesti, niin sieltä tullaan jossain vaiheessa rytinällä alas, eikä meillä ole vielä mikään kiire päästä hyppämään korkeempia luokkia, vaan sitten ku me ollaan siihen valmiita, nii ruetaan hyppäämään korkeempaa.

      Poista
  5. Ootte kyllä hienoi! :) Otin muuten kuvia sinusta seahorse weekissä ja laitan linkin alapuolelle mistä ne voi löytää jos haluat ne ! :D
    http://hepatjaponit.blogspot.fi/2014/07/sea-horse-week-2014.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kiitos! :) Ja juu otan kaikkia kuvia vastaan tosi mielellään, Kiitos paljon! :)

      Poista