keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kaikenlaista!

Moikka,
 
Nyt en ole kerennyt taas pitkään aikaan postailemaan, mutta on ollut niin paljon tekemistä, eikä ole ollut kamalasti inspiraatiota tulla tänne kirjoittamaan. Tai kun on ollut inspiraatiota, niin en ole saanut järkevää tekstiä kirjoitettua ja olen jättänyt sen sitten julkaisematta.
Tänään on kuitenkin tullut inspiraatiota jostain ja ajattelin tulla teille kertomaan kisoista ja valmennuksista missä ollaan tässä välissä käyty.
 
Oltiin Heinäkuun viides päivä Lohjan Ratsastajien järjestämissä Alue/Kansallisissa estekisoissa. Menin Nadjalla 80cm ja 90cm. Kasikympissä saatiin kiva 0vp rata ja koska arvostelu oli A.1.0, saatiin siitä punavalkoinen rusetti. Ysikympissä rupesin itse jarruttelemaan ja varmistelemaan liikaa ja tuli 2 puomia alas. Poni tuntui kuitenkin muuten hyvälle!
 
 
 
 
Viime Perjantaina olin Iian koulutunnilla Tizin kanssa ja harjoiteltiin siellä takaosakäännöksiä, vastalaukkoja ja laukka-käynti siirtymisiä. Tizi oli tosi kivasti menossa eteenpäin ja tunti meni hyvin.
Lauantaina meillä oli Tizin kanssa Vihti Dressage Centerissä Tiina Karkkolaisen rataharjoitukset, joissa menin FEI:n kenttäkilpailuohjelman poneille. Tizi oli vähän tahmatassu siellä, mutta rata oli tasainen. Saatiin sieltä hyviä vinkkejä jatkoon!
 
Sunnuntaina oltiin Nadjan kanssa Dumissa estekisoissa. Hyppäsin siellä 80cm ja 90cm. Radankävelyssä katsoin, että melkeen kaikki esteet oli erikoisesteitä ja sen takia monet hepat kieltelivätkin radalla näissä kisoissa. Verkassa poni vähän kuumui, mutta puomit ei kolissu ja lähestymiset oli ihan ok. Radalla poni oli todella hyvän tuntuinen ja perusrata päästiin puhtaasti. Uusinnassa ajattelin ottaa riskin ja kääntää vähän tiukemmat tiet ja ne onnistu hyvin. Sieltähän tuli sitten 0-0 rata ja loppujen lopuksi sijoitus oli 4 ja lähtijöitä oli melkein 50!
Ysikympissä rata alkoi tosi hyvin, lähestymiset onnistu ja hypyt oli hyviä. Neloseste oli sarja ja siinä poni innostui ja lähti sitten vähän kovempaa ja ekalle esteelle tuli jättihyppy, joten ei ollut toivoakaan päästä sarjan toista osaa enää yli, kun oltiin jo niin lähellä sitä :D Mutta loppurata meni taas hyvin ja lähestymiset onnistui hyvin, eli tulos oli 4vp.
 
 
 
Sitten oltiin Hetan kanssa L-Uran junnupäivillä Ma - Ti Nadjan ja Bessin kanssa. Maanantaina meille piti koulutuntia Lotta Leppäkoski ja estetuntia Juho Norilo. Koulutunti meni ihan ok, mutta paremminkin olisi voinut mennä. Mentiin tunnilla väistöjä, avoja temponvaihteluita yms.
 
 
 
Estetunti taas meni todella hyvin, poni oli alusta asti tosi kiva ja kuuliainen. Mentiin aluksi puomitehtäviä ja sitten hypättiin ja lopuksi mentiin rataa. Saatiin tunnin lopuksi kehuja ja tykkäsin tunnista muutenkin tosi paljon ja Juhon tunnille olisi kiva päästä uudestaan!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tiistaina oli Aamulla uudestaan Lotan koulutunti ja se meni paremmin kuin Maanantaina. Tehtiin tunnilla paljon voltteja, väistöjä, vastalaukkaa, yms. Tunnin lopuksi Lotta sanoi että Nadjalla on hienot liikkeet ja sillä on potenttiaalia ja saatiin hyviä vinkkejä rentoutumiseen! Iltapäivällä oli vielä Anun "leikkitunti", joka oli tosi kiva. Voitettiin Nadjan kanssa munankantokilpailukin :D Siinä piti kaikkien samaan aikaan pitää lusikkaa, jossa on muna ja ensin kävellä, sitten ravata ja sitten laukata. Ja sitten se joka piti sitä kauiten siinä lusikassa niin voittaa!
 
 
 
 
 
Huomenna lähdetään Nadjan kanssa Kemiöön hyppäämään 90cm. Mennään Riitin kanssa samalla kyydillä, koska äiti on töissä vielä tämän viikon. Ja ensi viikolla mennään Keskiviikkona hyppäämään Sea Horse week:iin ja Ensiviikon Sunnuntaina on myös Aluekoulukisat Tizillä ja Lauantaina menen Nadjalla ja Leksalla (yhdellä Russponilla) L-Uran Naamiais/Kur kisoihin.
 
Postauksen kuvat (c) Melisa Kuzu, Aino Kuvaja, Elina Järvinen ja Susanna Loikkanen!
 
Kysymyspostaukseen (tai tähän postaukseen) saa muuten vielä laittaa lisää kysymyksiä! Nyt pitääkin lähteä pakkaamaan huomista varten,
 
-Julia
 
 

2 kommenttia: