sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Koulurataharjoitukset!

Moikka,

Pieni kokoero :D

Suunnattiin tänään trailerin nokka kohti koulurataharjoituksia Lohjan seudut ratsastuskoululle. Menin sekä Daisyllä, että Didillä ohjelman HeB:0.
Ensimmäisenä oli vuorossa Daisy. Aloitin keventelemään ympäri kenttää ja kun olin kevennellyt molempiin suuntiin, otin kevyessä istunnassa laukkaa ympäri kenttää. Kävelytauon jälkeen otin ohjat takaisin käteen ja lähdettiin harjoitusraviin. Tein kaikenlaisia asioita, joita rataan tulee, kuten voltteja, siirtymisiä ja lisäyksiä. Heppa tuntui kivalle ja hetken päästä saatiinkin jo mennä maneesiin hetkeksi verkkaamaan, jonka jälkeen suoritettiin rata.







Radalla raviosuus oli ihan hyvä, mutta sitten laukkaosuudella Daisy punki sisäpohjetta vasten ja kun käytin sisäpohjetta, heppa päättikin sitten vetää siinä jonkin näköisen pukin protestiksi juuri tuomarin kohdalla ja sitten laukkavoltilla se onnistui vaihtamaan laukankin, kun en saanut sitä taipumaan ja se punki ulkoapuja vasten.
Daisyllä oli muutenkin aikamoinen kiima, kun heidän tallille oli saapunut uusi ruuna naapurikarsinaan, joten tamma sitten keräsi vähän ylimääräisiä kierroksia ja oli erityisen herkkä kyljistä. Olihan siellä radassa ihan hyviäkin pätkiä, mutta tällä kertaa meni näin ja ensi kerralla sitten muistan itsekkin ratsastaa vähän paremmin, eikä Daisylläkään luultavasti ole enää kiimaa.
Kun Daisyn rata oli ohi, loppuverkkasin sen taas kentällä, jonka jälkeen vietiin Daisy koppiin ja otettiin omasta kopistamme Didi ulos. Varustamisen jälkeen siirryin kentälle alkuverryttelemään, jossa Didi tuntui ihan kivalle ja verkassa keskityin lähinnä siihen, että saan ravin rennoksi.






Radan Didi suoritti oikein kivasti. Vaikka laukannostoissa se vähän jännittyi, niin muuten rata oli aika tasainen. Keskikäynnistä saatiin jopa 8 ja muut pisteet pyöri siellä 6-7 paikkeilla.
Radan jälkeen kävin loppuverkkaamassa Didinkin kanssa kentällä, jonka jälkeen lähdettiin Lauran kanssa vielä taluttelemaan Didiä ja Didin seuramiehenä ollutta Felixiä.
Laura olikin siis mukana meillä kuvaamassa ja auttelemassa, joten iso kiitos Laura! Kaikki kuvat (c) Laura Leskinen










-Julia

12 kommenttia:

  1. kivoja kuvia, varsinkin noi vikat poseeraukuvat!

    VastaaPoista
  2. Ihania noi poseerauskuvat ! ja voi daisyä :3

    VastaaPoista
  3. Kuinka helvetin vaikeaa on vastata yhteen kysymykseen. Ostatteko te didin vai ette??!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, ei teillä oo varaa, harmi! Mä taidan sit ostaa sen :))

      Poista
    2. toivottavasti sait mahdollisimman paljon iloa tuosta kommentistasi, sillä et taida itse ymmärtää kuinka idiootin kuvan annat itsestäsi :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää! Oliko nämä millaiset harjoitukset, kaikilleko avoimet?Sait siis vain arvostelun paperilla, entä suullisia kommentteja tuomarilta? Ja jaksatko vielä valaista mitä tällaiset harjoitukset maksaa? Olisikin hyödyllistä käydä ennen kisoja totuttelemassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis ne oli avoimet kaikille ja mun mielestä noi on tosi hyödyllisiä, kun tuolla saatiin ratsastaa huonommin menneet kohdat uudestaan suorituksen jälkeen tuomarin avustuksella :) Ja saatiin tosiaan kirjallinen palaute, eli pisteet joka kohdasta ja sitten tuomari antoi vielä vinkkejä miten parantaa sitä suoritusta yms. :) Ja se hinta pyörii suunnilleen siinä 10-20 euron paikkeilla mun tietämyksen mukaan :)

      Poista
  5. Täh. Noi kellonajat kommentissa heittää. Edellinen esim lähetetty 22.13 eikä 13.13 :D

    VastaaPoista