sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Eeva-Maria Porthan-Brodellin valmennus!

Moikka,

Oltiin tosiaan viime keskiviikkona Eeva-Maria Porthan-Brodellin, eli Nipsun valmennuksessa Wistien tallilla. Ensi keskiviikkona mennään vielä uudestaankin.
Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin ja katsottiin hetki edellistä valmennusta, jonka jälkeen lähdettiin laittamaan Didiä kuntoon. Verryttelin ulkokentällä, josta on melkein kaikki tämän postauksenkin kuvat. Sain siis Hetan kuvaamaan mukaan, eli kaikki kuvat (c) Heta Väinänen.
Varsinainen valmennus oli maneesissa, mutta sieltä ei saanut kovin hyviä kuvia, joten Heta otti aika paljon videopätkiä, joita laitan myöhemmin tänne blogiin. Aloitettiin valmennus kertomalla vähän itsestäni ja Didistä ja mitä ollaan tehty. Ensimmäisenä lähdin vaan ravaamaan keski-ympyrällä harjoitusravissa ja Nipsu katsoi vähän miltä meidän meno näyttää. Sitten vaihdoin suuntaa ja ravasin toiseen suuntaan. Sen jälkeen alettiin tulemaan väistöjä koko lävistäjän läpi molempiin suuntiin, jotka onnistui ihan kivasti. Suurin ongelma oli ehkä tahdin säilyttäminen ja vasemman takajalan pysyminen västössä mukana. Tehtiin myös ravi-käynti siirtymisiä, sekä takapään aktivoimista pienen raipan kosketuksen avulla.
Takapään aktivoimisen jälkeen aloitettiin laukka. Otettiin ihan ravi-laukka siirtymisiä, jotka ovat meille aika haastavia, kun Didillä ei ole vielä kamalasti voimaa koota itseään, enkä saisi taaskaan tehdä siellä selässä niin paljon ylimääräistä. Oikea laukka nousi paremmin, kuin vasen, sillä Didin vasen takajalka ei tule niin helposti alle, kuin oikea. Vasemmassa kierroksessa saatiin nostot hyviksi sillä, että asetin heppaa hiukan ulospäin, eli oikealle, jolla saatiin vasenkin takajalka alle.
Meillä oli 45 minuutin yksityistunti ja se oli kyllä todella opettavainen ja tykkäsin todella paljon. Sain todella paljon vinkkejä rentouteen ja muuhunkin ratsastukseen. Onneksi päästään vielä ensi viikonkin keskiviikkona mukaan. Nipsu tykkäsi Didistä tosi paljon ja sanoi, että Didissä on kyllä todella paljon hevosta! Hih, on se hassua, että on saanut alleen näinkin hienon hevosen, vaikka ennen olen tottunut ratsastelemaan vähän karvaisemmilla ja pienemmillä ponskeilla.

Tänään oltiinkin sitten ekoissa koulukisoissa Didin kanssa, josta sitten myöhemmin postausta! Voin sen verran paljastaa, että Didi oli mukavan rento radalla, ehkä hieman jopa etupainoinen, mutta se ei haittaa vielä tässä vaiheessa ollenkaan. Tuomari tykkäsi Didistä kovasti ja saatiin kyllä aikas kivat prosentit ;)-Julia

4 kommenttia:

  1. Voi kunpa saisit Didin pidemmäksi aikaa, vaikuttaa sulle niin hyvälltä! Oletteko edes harkinneet Nadjan myymistä? Kun eikö sulla ole ponivuodet ohi? Jos siten voisit saada tilaa tälle. Hevosmaailman vaikeita päätöksiä :/ Kirjoitit että olittr kisoissa, milloin tulee postausta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, voi kiitos <3! Toivotaan vaan, että saataisiin pitää sitä toinenkin vuosi, tai jos jostain joku lottovoitto tulisi ja saataisiin ihan omaksi se ostaa :) Ja ollaan tosiaan harkittu Nadjankin myymistä ja periaatteessahan se on sellaisessa hiljaisessa myynnissä nyt ollutkin, mutta sille pitää löytää semmoinen koti, jossa sitä ymmärretään ja missä sen kanssa pärjätään. Hyvä koti on tärkein. Ja postausta tulossa heti kun kerkeän, toivottavasti jo tänään :D

      Poista