lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kisatuloksia ja paljon kuvia!


                                         *Postaus kirjoitettu eilen, eli Lauantaina!*

Moikka,

Postauken kuvat (ellei toisin mainita) c) Heta Väinänen!
Tästä tulee aika pitkä postaus, sillä materiaalia on viime viikoilta aika paljpon, mutta mulla ei vaan ole ollut aikaa istuutua koneen äärelle kirjoittamaan postauksia. Mullahan alkoi viime viikolla mun kesätyötkin laakspohjassa, joten siellä olen joka arkipäivä 8-4 ja sen jälkeen pitäisi vielä omatkin hepat liikuttaa, joten senkin takia aikatalu on ollut tiukalla. Sitten on ollut vielä viritteillä ihana juttu, joka konkreettisesti tapahtuu vasta syksymmällä ja josta sitten myöhemmin lisää blogissa. Joten paljon on ollut tekemistä!


Mutta tosiaankin oltiin silloin pari viikkoa takaperin Ypäjän kisaviikon jälkeen Sunnuntaina vielä Järvenpäässä 2-tason koulukisoissa, jossa mentiin HeA:2 luokka joka oli karsintaluokka Esperadocupin finaaliin, joka käydään myöhemmin kesällä Lappeenrannassa. 5 luokan parasta pääsi finaaliin ja sinne pyrkiöitä oli 40, joten aika hyvin olisi meidänkin radan pitänyt onnistua, jos oltaisiin viiden parhaan joukkoon haluttu päästä.

Didi tuntui verkassa aika hyvältä ja ratakin tuntui hyvältä, mutta saatiin siitä vaan noin 62%, mutta se johtui jännittyneisyydestä, vaikkei rikkeitä tullutkaan radalla. Kuten arvata saattaa, niin tulos ei riittänyt viiden parhaan joukkoon, mutta sijoituttiin silti 9/40 sijalle ja saatiin vihreä rusetti mukaan.

Viime viikonloppuna oltiin Dumin 2-tason este-jussi kisoissa, joissa kisasin pitkästä aikaa myös Nadjalla Didin lisäksi. Ensin menin Powercupin karsintaluokan 90cm, jossa lähdin uusinnassa vähän liikaa ratsastamaan eteen, joten kaksi puomia tuli alas eli 0-8vp. Vähänkö ärsytti radan jälkeen, kun oli tehnyt ihan tyhmiä virheitä, vaikka heppa oli hyvä.

c) Rousku

c) Tuuli Lyytinen

c) Tuuli Lyytinen


Siinä välissä oli sitten avoin 90cm luokka, johon menin Nadjalla. Nadja olikin aikas villi verkassa ja käveltiin muutaamaan otteeseen kauniisti kahdella jalallakin :D Ekat lähestymiset esteillekin olivat pelkkää sähellystä molempien osalta, eikä askeleet meinannu osua kohdilleen ollenkaan. Onneksi sitten keksin laukata kenttää ympäri ja etsien rennompaa laukkaa. Sieltä se sitten löytyikin ja sen jälkeen alkoi hypytkin sujumaan. Radalla poni tuntui ihan superilta ja niin se olikin, sillä saatiin 0-0vp. Aika ei riittänyt sijoille, mutta pääasia oli tuo nollarata.

Vielä lopuksi menin Didillä 100cm ja jo verkassa päätin että tällä kertaa mä en päästä Didiä liian pitkäksi ennen esteitä. Arvostelu oli A.2.0, eli aikaluokka, mutten ratsastanut aikaa, vaan yritin tehdä vaan siistin radan. Koko radan muistin olla päästämättä heppaa liian pitkäksi ja hypytkin oli paljon hienompia, vaikkakin en vielä osaa kovin hyvin pysyä niissä isoissa mukana :D. Rata sujui hyvin tokavikalle esteelle, jolle sitten otin liikaa kiinni ja sieltähän se puomi sitten lensi. Muuten rata oli siisti ja paljon parempi kuin 90cm, joten hyvillä mielin kotimatkalle!


Tänään oltiin vuorostaan 2-tason koulukisoissa laaksolla ja menin Didillä FEI:n CCIP* Kenttäkilpailuohjelma poneille- luokan, sekä HeB:3:n.
Kenttäkilpailuohjelman rata oli tasainen ja sain ratsastettua Didin rennoksi eli muistin siis ratsastaa koko radan ajan. Ratsastaminen palkittiin, sillä saatiin 65,6% ja luokan voitto!
Helppo B:3:ssa heppa oli jo vähän väsy ja jännittyi enemmän, mutta saatiin silti reilu 65% siitäkin ja 2.sija! Huomenna aamulla vielä HeA:2, joka myöskin on tuon Esperadocupin karsintaluokka, eli toivotaan, että tällä kertaa oltaisiin siellä viiden kärjessä, niin päästäisiin sinne finaaliin, vaikka siellä onkin todella kova taso.


Menin tänään myös kaverimme nuorella hevosella, jota olen ratsastellut pari kertaa tässä ennen kisoja ja jolla tulen ratsastamaan tästä eteenpäinkin. Gilbert Gray, tutummin GG on aika massiivinen ja todella kiltti puoliverinen, joka aina yrittää miellyttää ratsastajaansa. GG:ssä on vielä aika paljon työstämistä, mutta se on parantunut joka ratsastuskerralla, jota olen sillä mennyt. Tänään nuorten hevosten luokassa oli hepan ekat aluekisat ja käyttäyti siellä oikein mallikkaasti. Radalta saatiin hyväksytty suoritus, vaikkei prosentit päätä huimanneetkaan 54,7%. Ensi kerralla taas sitten paremmin! Tää nyt on kyllä ollut tosi kivaa ratsastaa erilaisilla hevosilla ja työskennella nuortenkin hevosten kanssa.Toivottavasti jaksoitte lukea, vaikka olikin pitkä postaus! Oletteko te muuten löytäneet kesätyöpaikkoja?

-Julia

6 kommenttia:

 1. Onnea upeista suorituksista! Hienoja kuvia myös. Eikö tuon harmaan leukahihna ole kamalan kireällä? Sehän menee ihan tuonne nieluun? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Enpä ole huomannutkaan, pitääkin itse varmistaa ensi kerralla ennen selkään nousua että se on tarpeeksi löysällä :)

   Poista
 2. Jos leukahihna on liian kireällä niin hevosen on vaikea olla peräänannossa....
  Mutta oot tosi hyvä ratsastaja saat kaiken näyttämään tosi helpolta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Kiitos :)! Ja niinkuin jo sanoin, en itse leukahihnaa laittanut kiinni, enkä sitä valitettavasti huomannut hevosen selästä...

   Poista
 3. Meette tosi hienosti ♥♥ ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista