lauantai 12. syyskuuta 2015

Winner takes it all

Moikka,

Viime Sunnuntaina aamu valkeni vatsaa kutkuttavissa tunnelmissa klo 6.00, sillä oli jälleen kisa-aamu. Kun kisavaatteet oli päällä, kävin nopeasti koirien kanssa aamulenkillä, jonka jälkeen kipaisin talliin. Harjasin Didin ja Nadjan hyvin läpi ja laitoin suojat jalkaan kuljetusta varten. Onneksi olin edellisenä päivänä pakannut kamat autoon, joten piti vain lastata hepat kyytiin ja menoksi. Matkaan päästiin aikalailla aikataulun mukaan puoli seitsemältä.

Kisapaikkana oli tällä kertaa Ratsutila Wikner Kirkkonummella, jossa pidettiin 2-tason kouluratsastuskilpailut. Kisapaikalla äiti lähti näyttämään hevosten papereita kansliaan ja minä vedin saappaat jalkaan, kypärän päähän ja kisatakin päälle. Seuraavaksi laitoin molemmille hepoille suitset päähän ja otettiin ne ulos trailerista.

Laitoin Nadjalle loputkin varusteet päälle ja lähdettiin kohti verkkaa. Verkassa alun kireyden jälkeen poni pehmeni ja saatiin hyviä pätkiä ravissa ja laukassa. Sitten vaan odottamaan omaa vuoroa kentän portille, kunnes päästiin sisään kisaradalle. Rata oli ihan hyvä, ajoittain ravi hieman kiireistä ja käyntiosuus oli jännittynyttä. Esteponille rata oli kuitenkin oikein hyvä ja saatiin 60,5% ja oltiin sillä 3.sijalla! Luokassa oli vain 8 lähtijää, joten vain 2 sijoittui, joten oltiin ensimmäisijä ei-sijoittuneita. Voittajallakin oli vain 61%, joten paljosta ei ollut se sijoitus kiinni, mutta olen todella tyytyväinen, sillä toinen tuomari oli jopa laittanut Nadjan kärkeen.

c) Vuokko Pallonen ( Tällä kertaa ei olekkaan kuvia muista kun Gilbertistä...)
c) Vuokko Pallonen

Mutta tosiaan Nadjan radan jälkeen vietiin omat hevoset koppiin syömään heiniä ja sen jälkeen hyppäsin Gilbertin selkään, joka olikin mukavasti valmiiksi varustettu ja kävelytetty, joten rupesin heti keventelemään. Verkassa GG liikkui oikein kivasti, vaikka maneesin toinen pääty olikin hieman jännä. Sitten annoin raipan pois ja menin radalle. Läpi radan sain tehdä töitä, että sain hevosen liikkumaan eteenpäin, sillä raipan lähtiessä GG ajatteli että nyt voi sitten mennä ihan omaa tahtiaan, vaikka mulla oli kyllä kannuksetkin jalassa. Rata oli silti tasainen ja saatiin tasan 60% ja sillä oltiin 4/8sijalla heti Nadjan jälkeen. Eli ihan tosi tyytyväinen saa olla tähänkin rataan, kun miettii että saatiin viime kisoista 54% :D. Luokkana oli Nadjalla ja GG:llä siis HeB:3.

Parin tunnin odottelun jälkeen otettiin Didi ulos kopista ja lähdin verkkaamaan sitä. Verkassa vaan yritin keskittyä rentouteen ja tasasisuuteen. Didi oli ihan hyvä, vaikka säikähtikin pari kertaa maneesin päätyä, hehe. Radalla se tuntui taas omalta itseltään ja saatiin tehtyä kaikki asiat ilman säpsyilyjä ja jännittymisiä. Siihen varmaan vaikutti sekin, että itse muistin ratsastaa myös rentoutta koko radan ajan. Alkutervehdy oli aika huono ja käynnin kautta vaihto, mutta muuten saatiin hyviä pisteitä. Saatiin prosenteiksi 65,6% ja se oikeutti luokan voittoon 1/16! Olipa ihana taas onnistua parin epäonnistuneen radan jälkeen ja vielä näin hyvin. Ensimmäinen helpon A:n voitto ja vielä 2-tasolta. Samalla voitettiin luokan paras junnu-palkinto! Saatiin tavarapalkinnoksi vielä ihana PS of Swedenin otsapanta ❤️



Nyt kun ollaan ratsukkona taas ruodussa niin on kiva huomenna mennä edustamaan LoR:ia aluejoukkuemestaruuksissa!

Nyt on muuten ollut tosi kivaa kun on päässyt ratsastamaan sänkkäreillä ja voi kun hepat tykkää kun saa mennä isolla pellolla. Delilläkin olen nyt ratsastellut ja käytiin kuluneella viikolla ekaa kertaa maastossakin ja siellä se ihan muina miehinä käveli ja ravaili, vaikka oli hepan ihan eka maastolenkki. On se vaavi ollut kyllä todella kiva!

-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti