maanantai 3. helmikuuta 2014

Markun valmennukset!

Onpas taas tullut tätä postaustaukoa, mutta siis meidän toinen kone pimahti, joten sain nyt hetkeksi käyttööni Rikun tabletin. Sen kanssa en ole jaksanut tulla tänne kirjoittelemaan, koska se olisi niin hidasta ja muutenkin siinä katkeilee netti aika usein, joten mielummin tulen ihan konella tänne kirjoittamaan. Koitan nyt kuitenkin vähän useammin tänne koneellekkin päästä, ettei tule näin pitkiä postaustaukoja.

No mutta siis asiaan. Saatiin perjantaina postissa Nadjalle uusi satula + siihen mukana tuli rintaremmi, satulavyö, romaani ja jalustimet. Satula on joku Heritage Sprinter ja jalustimet ovat alumiinin väriset jinit.


Tuo satula on todella mukava ja saatiinkin se heti kokeiluun la ja su Markun valmennuksiin. 

Lauantaina oli siis ensimmäinen päivä Markun valmmennuksista. Ratsastimme omatoimisen alkuverkan, jonka jälkeen aloittelimme tuntia avotaivutuksilla, väistöillä ja ravipuomeilla.  Ihan jo alusta asti nadja tuntui todella mukavalta ja kuuliaiselta. Sitten lähdettiin tulemaan radan pätkää joka meni pysty 7 askelta suoraan eteenpäin ja okseri, kaarre ja toisella pitkällä sivulla pysty, vasemmalle jumppasarjalle ja sitten 5 askelta ja sitten se sama pysty jonka tulimme ekana. Tuo oli nyt tosi epäselvästi selitetty, mutta toivottavasti ymmärsitte edes jotain :D. Tuon harjoituksen jälkeen ruettiin tulemaan rataa, joka oli aluksi jotain 60-70cm ja lopuksi joku 80-90cm.
Lauantain jälkeen olin todella tyytyväinen poniin ja se oli tosi hyvä! 


Sunnuntaina aloitettiin taas verryttelemällä omatoimisesti ja sitten otettiin heti alkuverkan jälkeen  jalustimet pois jalasta.  Lähettiin tulemaan toisella pitkällä sivulla avoa, pitkän sivun kekskellä 10 metrin voltti ja sen jälkeen ratsastettiin pitkä sivu loppuun sulkutaivutusta. Toisella pitkällä sivulla väistettiin uralta maneesin keskihalkaisialle ja sitten sieltä takaisin uralle. Tehtiin tätä harjoitusta molempiin suuntiin. 
Sitten nostettiinkin laukka. Meidän piti ensin lisätä laukkaa, sitten koota laukkaa ja siirtyminen raviin, ravia vähän aikaa ja uudestaan laukannosto, lisättiin laukkaa ja koottiin laukkaa... Harjoitus onnistui ihan ok, mutta poni kyllä vähän kuumeni siitä. 


Sitten ruettiin tulemaan rataa ja lopuksi se oli korkeimmillaan jotain 90-100cm suunnilleen. Radat meni ihan hyvin, vaikkakin pari pudotusta tuli. Mutta esimerkiksi sarja, joka on meille tai siis minulle yleensä hankala, koska jään jarruttamaan sarjan välissä, ei tuottanut eilen ogelmia. Hypyt tuntui kivoilta ja poni hyppäs hyviä ja pyöreitä hyppyjä molempina päivinä. Taitaa se satula siis olla aikas hyvä ;)! Videota tulossa myöhemmin.

Sitten meillä oli muuten myös ihan normaalit paksut, mustat kumikuolaimet ja olin aikas varma, että hypätessä se olisi yrittänyt säntäillä ja laukata liian reippaasti, mutta ilokseni sainkin huomata, että nuo kuolaimet toimii sillä tosi hyvin. Itse asiassa ekaa kertaa sain jopa pyytää ponia eteenpäin esteiden välissä. Noita kuolaimia siis ruetaan nyt käyttämään, koska poni tuntuu ihan erilaiselta nyt. Se kuuntelee apuja paremmin ja malttaa odottaa minua esteiden välissä. Nyt minun pitää vaan muistaa antaa sen mennä eteenpäin, eikä vaan jarrutella sitä, koska jään helposti vaan jarruttelemaan ponia, vaikka se menisikin ihan nätisti, ihan vaan varmuuden varalta :D. 


Viime viikonloppuna muuten klipattiin Nadja ja se näyttää niin hassulta, kun sillä ei ole turkkia :D!


Ensi viikonloppuna onkin sitten taas aluevalkut Nadjalla, joissa kait hypitään taas, en ole kyllä ihan varma, koska sitä kutsua tai sitä missä tulee, että mikä varustus tulee mukaan, ei kait ole vielä julkasitu.

Tänään mentiin ihan kevyesti maastossa poneilla ja huomenna onkin niillä sitten vapaapäivä. Keksikin oli siis Lauran kanssa tuolla valmennuksissa, eri ryhmässä vaan :).

-Julia


2 kommenttia: