maanantai 26. tammikuuta 2015

Aluevalmennukset Didillä!

Moikka,Kaikki postauksen kuvat ja videot (c) Heta Väinänen, Iso kiitos hänelle jälleen!

Oltiin siis viime viikonloppuna ( 17.-18.1) kenttäratsastuksen aluevalmennuksissa Peuramaalla. Lauantaina mentiin paljon paljom puomi- ja kavaljettiharjoituksia. Ensin tultiin kevyessä ravissa oikeassa kierroksessa pitkää sivua, ja vähän  ennen lyhyttä sivua käännyttiin radan poikki ja mentiin kavaljetin yli, jonka jälkeen mentiin pieni voltti vasemmalle, jonka jälkeen taas kavaljetin yli. Sen jälkeen jatkettiin oikeassa kierroksessa ja toisessa päädyssä taas sama juttu, eli kavaljetin yli, mutta nyt mentiinkin ympyrä vasemmalle laukassa. Ennen kavaljetin ylittämistä toisen kerran siirrettiin hepat takaisin raviin. Tehtiin tätä harjoitusta aika kauan ja se olikin todella hyvä harjoitus ja Didi tuli parin toiston jälkeen tosi mukavaksi ratsastaa.Pienen kävelytauon jälkeen ruettiin tulemaan kapeita kavaljetteja 3 peräkkäin innariväleillä. Ensin ravissa ja sitten laukassa. Nämä onnistuivat ihan hyvin.
Sitten tultiin vielä pientä rataa. Aloitettiin laukassa kavaltetit, jonka jälkeen siirtyminen raviin ja käännös oikealle, josta hypättiin noin 60cm pysty ravissa. Esteen jälkeen taas raviin ja käännyttiin vasemmalle ja hyppy toisen esteen yli  ravissa. Sitten vielä oikealle ja hyppy okserin yli ravissa, jonka jälkeen alusta koko kuvio. Tämäkin oli tosi hyvä tehtävä ja sujui hyvin.Loppuraveissa Didi oli tosi hyvän tuntuinen, kun avut oli menneet läpi.
Sunnuntaina heti alkutunnista heppa oli todella vetreä, ja aloitettiin tunti taas ravihypyillä. Parilla ensimmäisellä yksittäisellä ravihypyllä puomi kolahti maahan, mutta toistojen jälkeen heppa muisti taas nostella jalkojaan ja ratsastaja ratsastaa, eikä lopputunnista tullut puomeja alas. Tunnilla tehtiin paljon käännöksiä esteiden välissä, sekä alkutunnista tultiin kaikki esteet kerran ravista. Sen jälkeen tultiin rataa ensin ravihyppyjen kanssa ja lopuksi pari kertaa ihan normaalisti kaikki esteet laukassa. Sunnuntain rataan sisältyi normaalien esteiden lisäksi mm. jumppasarja ja todella kapea puueste, jotka kaikki näkyvät videolla. Sain siis Hetan kuvaamaan Sunnuntain valmennusta ja videon laitan tuonne alle. Kaikki kuvat ja videot on siis Sunnuntailta.Viikonloppuna olikin siis ihan kunnon tehotreeni molempina päivinä. Hypättiin Lauantaina korkeimmillaan 80cm ja Sunnuntaina korkeimmillaan pari estettä oli 90cm. Enimmäkseen keskityttiin siis tekniikkaan, esteille lähestymiseen ja rentouteen. Olin todella tyytyväinen viikonloppuun ja heppakin oli niin kivan vetreä Maanantaina kun sen kanssa rennosti kentällä keventelin.

Parin päivän sisällä tulossa postausta myös viime Torstain Mikko Mäentaustan estevalmennuksesta, jossa kävi pieni aksidenttikin, mutta siitä sitten lisää omassa postauksessaan!

-Julia

11 kommenttia:

 1. Vitsi se on kyl makee! Hienosti meette :D

  VastaaPoista
 2. Vitsi se on kyl makee! Hienosti meette :D

  VastaaPoista
 3. Onpa sillä hienot liikkeet :o ootko ajatellu kisata silla kouluakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu olen ajatellut, sehän on ihan täysin koulusukuinen hevonen :)

   Poista
 4. Vautsi miten ratsastat niin hyvin!! Vitsti kumpa mäkin joskus oppisin.. Mutta tosiaankin, super hienon näköistä menoa, kiva että meni hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua kiitos paljon ihana <3! Ja höpsistä, sun ja Dockaninkin meno on tosi hienon näköistä!

   Poista
 5. Upea hevonen! ja hyvin menette! Kuinka paljon sillä on kisattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Ja sillä on kisattu aluetasolla joitain 110ccm ratoja ja kansallisella tasolla pari HeA:ta, mutta ammattilaisen kanssa :)

   Poista
 6. Tosi nätisti meette :) ♥ ja mitäs tavoitteita teillä on ensi kaudelle ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! ja no sen näkee sitten kisakaudella, mutta varmaankin ainakin junnucuppia ja jos kaikki menee hyvin niin kentässä helppoa ja ehkä sm :)

   Poista