torstai 29. tammikuuta 2015

Mikko Mäentaustan valmennus + Tippuminen

Moikka,



Elikkäs oltiin viime viikon Torstaina Mikko Mäentaustan valmennuksessa Didin kanssa. Valmennus pidettiin Melginien tallilla, joten matka ei ollut kovin pitkä. Matkalta napattiin taas Heta kyytiin, jotta saataisiin kuva/videomateriaalia valmennuksesta. Kaikki kuvat ja videot siis (c) Heta Väinänen

Aloitettiin tunti ravipuomeilla, jotka olivat maneesissa aika keskellä. Tultiin tätä molemmista suunnista ja haettiin vaan tasaisuutta ja kontrollia puomien välissä. Alussa pari kertaa Didi vähän liioitteli puomien koon, mutta parin toiston jälkeen päästiin rytmiin kiinni.
Tultiin samoja puomeja laukassa molemmista suunnista ja laukassakin mulla oli alussa pieniä ongelmia hahmottaa puomin etäisyys ja pari kertaa tultiin puomit kolinalla tai pitkällä loikalla yli. Lopuksi saatiin varsinkin vasempaan kierrokseen tosi kivoja ja tasaisia suorituksia, joten sen jälkeen saatiin hetken kävellä.



Puomien jälkeen tultiin lankkulaine pari kertaa ihan vaan yksittäisenä yli. Sen jälkeen tultiin okseria pari kertaa yksittäisenä yli. Noiden jälkeen tultiin pitkällä sivulla olevia kolmea estettä, jotka olivat alussa ristikkoina. Esteiden väliin tuli (tai ainakin piti tulla) 4 askelta. Esteiden välissä piti vähän koota laukkaa ja tämäkin onnistui ihan hyvin parin toiston jälkeen. Mulla on vaan itselläni semmoinen tapa, että päästän hevosen hyppäämään kaukaa, vaikka yksi askel mahtuisikin siihen pienen esteen eteen vielä. Lopuksi saatiin molemmista suunnista pari kivaa toistoa ja sen jälkeen tultiin noiden esteiden jälkeen se sama pysty tai okseri jotka hypättiin aluksi, riippuen siitä kummasta suunnasta tultiin. Vasemmasta kierroksessa kolmen esteen tehtävän jälkeen tultiin okseri ja oikeassa kierroksessa tultiin pysty.



Lopuksi tultiin vielä rataa, jossa yhdistettiin nuo tehtävät, eli aloitettiin oikeassa laukassa ja mentiin kolmen esteen tehtävä, jonka jälkeen hypättiin pysty. Pystyn jälkeen suunta vaihtuu ja sitten pitkä siirtyminen vasemmasta laukasta kolmeen esteen tehtävälle, jonka jälkeen vielä okseri.



Tuossa tehtävässä meillä kävi kerran tuolle pystylle tullessa pieni moka, kun ratsastaja unohti ratsastaa ja heppa unohti nostaa jalkoja, joten heppa hyppäsi kyllä kiltisti, mutta otettiin aika reilusti yläpuomi mukaan ja alastulossa heppa hypähti maassa olevan puomin yli, jonka jälkeen se teki nopean sivuliikkeen ja mähän sitten lennän sieltä. Ensin tulin melkein jaloilleni, mutta sitten kuitenkin kaaduin ja jäin roikkumaan ohjista vähäksi aikaa. Lopuksi tömähdin maneesin seinään ja tajusin päästää ohjista irti. Onneksi ei kummallekkaan käynyt mitään ja heppakin juoksi suoraan äidin luokse ja oli ihan ihmeissään miten tuo tyttö nyt tuolta lensi.
Kerrankin joku tippuminen tallentui videolle, joten tässä näätte meidän taidonnäytteen :



Pienen kömmähdyksen jälkeen tultiin kerran tuo pysty pienempänä, jonka jälkeen tultiin pari kertaa vielä tuo rata läpi. Lopputunnista hepalla jalat nousi, eikä yhtäkään kolahdusta kuulunut.
Korkeimmillaan nuo radan pysty ja okseri oli noin metrin korkeudessa. Olin kyllä tosi tyytyväinen tähänkin valmennukseen ja onhan tuosta viime tippumisestakin jo aikaa, niin eikö sitä sanota, että vaihtelu virkistää :D

-Julia

8 kommenttia:

  1. sulta ensimmäinen tippuminen joka on saatu videolle :D näytti tosi hyvälle ja Didi on niin kaunis heppa ♥

    VastaaPoista
  2. Ihanat liikkeet tolla hepalla! Ja tyylikäs tippuminen xd

    VastaaPoista
  3. Koska taas postaus ? Ihana didi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu vähän millon saan jotain materiaalia :D Postausideoitakin saa toki ehdottaa ja kiitti! :)

      Poista
  4. Huii, aika tyylikäs tuo tippuminen. :D Tosi hienolta näyttää. :)

    VastaaPoista