sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ekat kenttäkisat ja Poniderby 2014

Moikka,
 
Huhhuh miten nopeasti onkaan menny nää päivät! Päivät vaan menee niin nopeasti, etten ole kerennyt koneellekkaan istahtaa 5 minuuttia kauempaa.
Voisin nyt aloittaa kestomalla Ypäjän kisaviikosta. Meillä oli Keskiviikkona mun ja Nadjan ekat kenttäkisat.
 
Tiistai-iltana äiti vei minut ja Nadjan Riitille. Yövyttiin siellä Nadjan kanssa ja aikasin aamulla lähdettiin huristelemaan kohti Ypäjää, koska koulustarttini oli jo kello 8. Kun olimme perillä laitoin omat kamat päälle ja sitten poni pois kopista ja sillekkin varusteet päälle. Verkassa poni oli ihan kivan oloinen ja varsinkin kun mentiin valmistautumaan sinne radan viereen niin Nadja oli tosi rento ja kivan tuntuinen. Heti kun päästiin radalle poni jännittyi enemmän ja lähti pois kuolaintuntumalta. Varsinkin ravissa meno oli aika jännittynyttä, mutta laukassa poni jo rentoutui vähän enemmän. Saatiin prosentteja 57% ja risat. Ihan hyvät prosentit tuohon suoritukseen verrattuna. Me tarvitaan vaan hirveesti nyt treeniä noiden kouluaitojen sisäpuolella menemisestä kisoissa.
 
(c) Nelli Litmanen
 
 
Koulukokeen jälkeen annoin ponin kisa-apurille ja lähdin kävelemään esterataa. Esterata oli derby-kentällä ja rata oli aika helppo. Sai laukata pitkiä pätkiä, eikä ollut mitään teknisesti haastavaa. Kun olin kävellyt radan, poni olikin jo kivasti varustettu esterataa varten ja hyppäsin vaan kyytiin ja lähdin verkkaan. Verkassa poni oli tosi kiva, ei rynninyt esteille ja lähestymiset onnistui ihan kivasti. Radalla saatiin pidettyä kiva tempo koko radan ajan ja sieltähän tuli 0vp. Nadjalle siis selvästikkin sopii iso kenttä, jossa saa laukata ja hyppiä rennosti. Radalla ei tullut yhtään rynnimistä ja voi vitsit ku oli niin ihana tunne radan jälkeen!
 
Esteradan jälkeen loppuverkattiin ponit ja vietiin traikkuun lepäämään. Siinä välissä sitten syötiin itsekkin ja käytiin pariin otteeseen kävelemässä maastoesterata. Maastoradalla ei ollut muuta hankalan oloista kuin vesi. Veden läpi siis piti laukata ja sitten sen jälkeen hypätä tukki.
Verkkasin Nadjaa noin puoli tuntia maastoradalle ja poni tuntui jälleen ihan hyvälle. Saatiin verkassa hypätä joitain tukkeja ja puolikaarta. Radalla ykkönen ja kakkonen sujui ongelmitta, mutta kolmosta Nadja vähän jostain syystä kyttäsi ja hypättiin se melkein paikaltaan :D Sitten nelonen, vitonen ja kutonen onnistui hyvin. Seiskaeste oli tuo vesikohta ja siihen Nadja ensin pysähtyi ja pienen suostuttelemistuokion jälkeen mentiin sinne veteen ja matka jatkui loppuun asti hyvin. Tuon vedelle pysähtymisen takia saatiin 7 aikavirhettä, kun oli niin hidas aika. Hehe, huvittavaa sanoa, että mentiin Nadjan kanssa liian hitaasti! Loppusijoitus oli kuitenkin tasaan puoleen väliin ja siitä voi kyllä olla oikeen tyytyväinen, kun näähän oli meidän ekat kenttäkisat!
 
Ratojen ja hyvien loppuverkkojen jälkeen ponille kylmäsavet jalkaan ja traikkuun. Jäätiin vielä vähäksi aikaa katsomaan estekokeita ja sitten lähdettiin kotimatkalle.
 
(c) Heta Väinänen
 
 
Poniderby Tizillä :
Torstaina ei tarvinnut niin aikasin herätä, kun mulla oli startti vasta 10 jälkeen. Olin edellisenä iltana väkertänyt Tizille jo sykeröt ja vienyt kamat autoon, joten ei tarvinnut kun ottaa poni mukaan ja lähteä matkaan. Oli ihan kamala keli, satoi, satoi ja satoi... Kun päästiin perille, äiti lähti ilmoittamaan meidät ja minä laitoin ponin traikussa kuntoon. Kun äiti tuli otettiin poni pois traikusta ja lähdin verkkamaan. Verkassa poni oli kivan tuntuinen ja rauhallinen. Ehkä sateellakin oli syynsä tuohon rauhallisuuteen :D
Radalla poni oli ihan kiva, se ei tuntunut miltään waulta, mutta ehkä se sitten näytti siltä, koska saatiin prosentteja 66% ja sijoituttiin 7/42. Voittajallakin oli vaan 67% eli oli tiukkaa. Rata oli HeB:3.
Jäätiin vielä hetkeksi katsomaan Estekisoja, jonka jälkeen lähdettiin kotiin.
 
Perjantaina mulla oli lähtö vasta jossain 20 vaille 1, joten sai nukkua ihanan pitkään. Perillä tihutti taas, joten laitoin ponin traikussa kuntoon. Verkassa poni oli ihan kiva ja lisäykset lähti hyvin. Rata oli Perjantaina K.N Special. Radalla poni oli muuten kiva, mutta lisäys ei lähtenyt millään. Saatiin kuitenkin prosentteja 66,7% ja sijoituttiin 5/42. Saatiin lisäyksestäkin 7, vaikka se tuntui ettei se lisännyt kunnolla. Yhteispisteissä oltiin 7/42, eli voi olla tosi tyytyväinen! Kun ponillahan ei ole vielä ratsastettukkaan kunnolla kun se 3 kuukautta ja nää oli meidän tokat aluekisat :).
 
(c) Susanna Loikkanen
 
 
Eilen mulla ja Nadjalla oli sitten L-URan seurakoulukisat, joissa menin HeC:n. Poni oli ihan kivan rento verkassa ja radalla. Radalla poni varsinkin laukan jälkeen jännittyi enemmän, mutta rata tuntui paljon kivemmalle, kuin Keskiviikkona Kenttäkisoissa. Saatiin 58% eli prosentin paremmat kuin Keskiviikkona. Ihan hyvät prossat ja tästä on hyvä jatkaa, kun nyt tuli kuitenkin jo enemmän niitä rennompia pätkiä, kun yleensä kouluradalla. Mun pitää vaan itse muistaa olla tosi rauhallinen siellä selässä.
 
Tänään meillä oli sitten L-URan seuraestekisat. Menin Nadjalla 80cm. Otin pari verkkahyppyä pystylle ja okserille. Ne meni ihan hyvin, joten en hypännyt enempää. Radalla poni oli kivan rauhallinen ja itsekkin maltoin mieleni, enkä yrittänyt mitään aikaa ratsastaa uusinnassakaan ja sieltähän tuli 0-0vp. Ehkä ne puomit alkaa pikkuhiljaa kisoissakin pysymään ylhäällä! Nyt on takana jo niin monet estekisat 4vp yhen tiputuksen takia...
 
Kisattiin siis 5 päivää peräkkäin ja nyt alkaa olla jo ihan puhki. Kyllähän tässä on ens viikolla aikaa vähän lepäillä ja Torstaina sitten Nadjan kanssa hyppäämään LOR:n derbykisoihin 80cm ja 90cm.
 
Kyllähän sen loman voi tälleen pelkästään heppaillessakin viettää, vaikkakin yksi kiva juttu on luultavasti tapahtumassa, joka ei liity hevosiin. Mutta siitä lisää sitten lähempänä...
 
Huhhuh, tulipas paljon tekstiä. Nyt on pakko mennä nukkumaan, jotta saa vähän näitä univelkoja
pois, ensi kertaan!
 
Mennään jo!! (c) Susanna Loikkanen
 
 
-Julia
 

2 kommenttia:

  1. Huii, mahtavia suorituksia, onnea teille ihan superisti jälleen :') Oot kehittyny kaikkien kanssa huimaan tahtiin, sekä oli tosi kiva postaus ;)

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi, Kiitti paljon ihana! <3

    VastaaPoista