perjantai 17. huhtikuuta 2015

Nadja Tampereella ja Daisy Aluekisoissa Ypäjällä!

Moikka,
Viime Lauantai tulikin vietettyä Tampereen messukeskuksessa Nadjan kanssa. Herätys oli kello 5.30 ja olin onneksi pakannut edellispäivänä kamat autoon, joten minun tarvitsi vain pukea, tehdä aamutalli, pukea ponille kujetusloimi- ja suojat ja lastata poni kyytiin. Päästiin lähtemään matkaan jossain kuuden jälkeen ja matkalla napattiin Nurmijärveltä toinen new forest kyytiin.


Oltiin perillä Tampereella vähän ennen kymmentä ja otettiin ponit heti pois kopista ja vietiin sisälle messukeskukseen. Saatiin sieltä kivat boxin molemmille poneille. Aamulla kerettiin käydä hetki kuuntelemassa Elmon kenttäratsastusklinikkaa, jonka jälkeen laitettiin poni kuntoon ja itselleni laitoin ratsastuskamat päälle.


Verryttely oli ulkona ja mahduttiin sinne hyvin verkkaamaan ja ottamaan pari verkkahyppyä. Nadja käyttäytyi oikein hienosti ja tuntui todella mukavalta ratsastaa.
Pian olikin meidän New Forestien vuoro astella sisälle messukeskuksen areenalle. Nadja käveli oikein lunkisti sisään, vaikkakin isot mainoskyltit areenan aidoissa olivatkin hieman jännittäviä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ei mainoskyltit enää haitanneet, varsinkin kun kentälle alettiin rakentamaan samaan aikaan estettä meille. Laukkailin ensin pari kierrosta jonka jälkeen tulin estettä molemmista suunnista. Hypyt onnistuivat hyvin, paitsi viimeinen hyppy tuli vähän lähelle, mutta poni selvitti sen hienosti.
Kaikki yllä olevat kuvat c) Heta Väinänen, kiitos paljon kuvista!


Esiintymisen jälkeen mentiin taas ulkokentälle loppuverkkaamaan ja käveltiin pitkät loppukäynnit, sillä loppupäiväksi poni menikin boxiin kaikkien ihmeteltäväksi. Poni oli niin tärkeänä edustustehtävässään ja sai kyllä todella paljon rapsutuksia päivän aikana. Nadja käyttäytyi koko päivän todella hienosti, vaikka kokemus on monelle hevoselle todella jännittävä.

                               Kaikki allaolevat kuvat c) Tiiti Talala, kiitos paljon kuvista!

Loppupäivän ajan kierreltiin messualuetta ja katsottiin estekisoja. Messuilta ei tarttunut mukaan muuta, kuin hännänselvitysaine, haavaspray ja tietysti metrilakuja kotimatkalle. Viiden jälkeen iltapäivällä kasattiin kamat kasaan ja aloitettiin matka kohti kotia. Päivä oli kyllä todella mukava, vaikka päivän päätteksi oli poni, mutta myös ratsastaja ihan puhki. Kotiin päästyämme poni pääsi veilä hetkeksi tarhaan jaloittelemaan Didin kanssa.


Tänään olikin herätys vielä vähän aiemmin kuin viikko takaperin, sillä herätyskello soi jo puoli 5. Tälläkin kertaa oli onneksi kaikki kamat jo valmiiksi kasassa ja aamutallin jälkeen lähdettiin kohti Karstua, jossa Daisy asuu. Kun pääsimme perille, tein nopeasti sykeröt kuntoon ja pian olimmekin jo matkalla kohti Ypäjää, jossa starttaisimme kauden ensimmäiset aluekilpailut.
Saavuimme Ypäjälle vähän enne kahdeksaa ja rupesin heti laittamaan itselleni varusteita, jonka jälkeen otettiin heppa pois kopista. Kun Daisylläkin oli varusteet päällä, lähdimme reippaasti kävelemään kohti kisamaneesia, jonne oli jonkin verran matkaa parkkipaikalta, jossa me oltiin.

Verkassa heppa tuntui oikein kivalle ja harjoittelin rataan tulevia asioita. Radalla ei tapahtunut mitään suurempia rikkeitä ja rata oli todella tasainen. Jopa käynnin kautta vaihto onnistui hyvin ja saatiin siitä 7. Ratana oli siis HeA:2, joka on mielestäni todella kiva ohjelma. Olin itse todella tyytyväinen rataamme, vaikkakin heppa olisi voinut olla enemmän ylämäkeen. Etupainoisuudesta rokotettiinkin jonkin verran pisteitä, mutta saatiin silti 60,1%, eli juuri ja juuri yli 60%, jota lähdettiin noista kisoista hakemaan, jotta saadaan kvaalit kansallisen tason kilpailuihin. Sijoituttiin tuolla tuloksella puolen välin paremmalle puolelle, 15/40.

Mun pikku mussukat <3

Rataan voi siis olla todella tyytyväinen, kun kuitenkin olivat ekat kunnon kisat tällä kaudella. Ensi kerralla muistan sitten itsekkin ratsastaa Daisyä vähän tarmokkaammin eteenpäin.
Harmillisesti ei saatu yhtään kuvamateriaalia noista kisoista, koska tänäänhän on ihan normaali koulu-ja työpäivä, koska on Perjantai. Yksi hyvä puoli näissä Perjantaikisoissa on kuitenkin se, että saa pidennetyn viikonlopun :P


-Julia

2 kommenttia: