keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Maastoesteitä ja kisat!

Moikka,

Oltiin siis Nadjan kanssa viiime viikon To - Pe kenttäaluevalmennuksissa Niinisalossa. Niinisaloon kesti meiltä ajaa joku 4 tuntia, eli aika kauan sai istuskella autossa noiden kahden päivän aikana. Onneksi oli mukavaa matkaseuraa niin matka meni nopeasti. Meille tuli siis kyytiin kaverini ja hänen poni, jotka tulivat myös aluevalmennuksiin. Poneista tulikin hyviä kavereita ja jos vei jommankumman yksin jonnekkin, niin ne rupesi heti huutamaan toisilleen :D.

Kun päästiin perille, vietiin ponien kamat talliin ja ihmisten kamat "majataloon" ( siis semmoinen talo, jossa aina leiriläiset nukkuu yms.), joka oli ihan tallin vieressä ja jossa nukuimme To-Pe välisen yön.

(c) Elina Järvinen


Sen jälkeen olikin aika pian valmennuksen vuoro. Se alkoi 4 ja lähdettiin talliin jossain kolmen aikaan laittamaan poneja kuntoon. Lähdettiin kohti maastoesterataa jossain puoli 4 aikoihin, koska sinne kesti noin puoli tuntia kävellä heppojen kanssa. Siinä sai sitten kivat alku- ja loppukäynnit.

Ekana päivänä mentiin yksitellen erilaisia n. 80cm maastoesteitä. Kun oltiin käyty ne yksitellen läpi niin tultiin se ratana. Se rata oli semmoinen, joka olisi Harrasteluokassa, jos sen menisi kisoissa. Radan jälkeen päästiin vielä rannalle pulikoimaan.

(c) Susanna Loikkanen


Valmennuksen jälkeen hoidettiin ponit pois ja lähdettiin itse syömään. Sitten tultiin takaisin talolle, jossa yövyimme ja menimme kuuntelemaan Minnan ( meidän valmentajan ) luentoa.

Luennon jälkeen kävin heittämässä ponille iltaruoat ja sanomassa hyvät yöt!

Seuraavana päivä herättiin jossain seitsemän aikaan aamulla ja mentiin ruokkimaan ponit. Sen jälkeen tultiin sisälle syömään aamupalaa. Aamupalan jälkeen lähdettiinkin jo tallille laittamaan poneja kuntoon.
Perjantaina aloitettiin laukkaamalla samaa lenkkiä, jota eilen hyppäsimme, mutta vaan ilman esteitä. Sen jälkeen tultiin putkeen kaksi kertaa se maastoesterata, jota tultiin eilen vikana. Ratojen jälkeen mentiin hyppäämään hautaa. Sen jälkeen katsoimme, kun yksi kokeneempi ratsukko hyppi vähän korkeampia esteitä ja lopuksi mentiin kaikki vielä pulikoimaan veteen.

(c)Elina Järvinen


Sen jälkeen pakattiin kamat autoon ja lähdettiin kohti kotia!

Nadja ei kyttäillyt mitään esteitä ja hyppäsi kaikki hyvin. Se selvästi tykkäsi mennä täysii ja hypätä samalla :D Mutta se kyllä kuumeni tosi paljon, eikä olisi millään malttanut odottaa omaa vuoroaan.
Mutta siis kaiken kaikkiaan onnistunut reissu!


Lauantaina minulla olikin sitten L-Uran koulukisat Tizillä. Aamulla pikkunen Cina meni raviohjelman Millan kanssa ja he sijoittuivat 2. sijalle! Cina on kyllä niin paras <3


Cina ja minä vuonna nakki ja muusi...


Oma luokkani oli iltapäivällä. En verkannut kamalan paljoa, koska se tuntui alusta asti kivalle ja koska verkassa oli vähän ruuhkaa. Radalla poni oli ihan kiva, mutta yhdessä laukkaympyrässä poni vähän pomppi jotain omiaan. Mutta ei siis mitään sen kummempaa. Olin ihan tyytyväinen rataan ja saatiinkin 65% ja sijoituttiin 2sijalle. Mulle on vaan nyt tullut semmoinen huono tapa, että yritän liikaa, jonka seurauksena rata näytti vähän kiireiseltä. Pitää vaan yrittää olla tekemättä liikaa :).

Sunnuntaina olikin sitten vuorossa L-Uran estekisat. Menin 60cm Turrilla ja pienellä tykkiponilla Liisalla.

(c) Elinä Järvinen


Menin myös Nadjalla 80cm. Juuri meidän tuurilla alkoi satamaan meidän suorituksen aikana, joten Nadjahan ei keskittynyt yhtään. Nadjahan siis vihaa sadetta yli kaiken... Asiaan saattoi vaikuttaa myös maastoesteet, kun siellä sain mennä kovaa ja nyt pitäsi taas keskittyä, kun on rataesteillä.

Turrin kanssa rata oli muuten hyvä, mutta sitten ennen vitosestettä poni kompastui ja puomi tuli alas. Mutta se ei haittaa, koska rata oli muuten hyvä!
Liisan kanssa mentiin kovaa ja korkealta ja lyhyet tiet uusinnassa, joten saatiin hyvä aika. Ja onnistuttiin sitten pitämään tuo johtopaikka loppuun asti ja voitettiin se 60cm. Tämä oli kolmas kerta kun olin ponin selässä ja viimeksi olin sen selässä, kun olin Riitin tallillä tetissä syksyllä.
Se on kyllä niin hieno pomppuponi!


Liisa ei ainakaan kolautellu :D (c) Elina Järvinen


Eilen olin Tizin kanssa Iian tunnilla Laakspohjassa ja valmennus meni tosi hyvin. Tunnilla tehtiin paljon väistöjä, niin että ensin tehtiin täyskaarto ja se täyskaarron loppupää tultiin väistöä uralle. Sitten tehtiin myös samaa laukassa ja tultiin siis täyskaarto ja jatkettiin hetki vastalaukkaa uraa pitkin.


Vauhti päällä (c) Elina Järvinen


Tänään menen Tizillä kevyesti maastoon ja Nadjalla menen kentällä.

Ja ainiin Bessipallero tuli meidän naapureille ylläpitoon! Se on niin ihana poni ja eilen oli niin kiva päästä rapsuttelemaan sitä pitkästä aikaa :3 (niille jotka eivät tiedä niin Bessi on ollut minullakin 6 vuotta ylläpidossa).

Bessi <3
 


Nyt lähdenkin tästä tallille ja kirjoittelen taas joku päivä,

-Julia


8 kommenttia:

 1. Jee ihana postaus ja kivoja kuvia :)!

  VastaaPoista
 2. Niinpä tää oli tosi kiva postaus! Tämmösii lisää!!

  VastaaPoista
 3. SÄKÖ OSTIT DESTINY-PONIN RIITILTÄ???!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me olla ostettu mitään ponia ;)

   Poista
  2. aijaa no sori XD tiiätkö kuka sen on sit ostanu ja asutteko nummelassa, koska Destiny lähti jonnekki nummelaan ja ku sen omistaja tuli koeratsastaa sitä niii se näytti iha sulta xd

   Poista
  3. Aijjaa hehe, siis asutaan Mynterlässä. Eli meil menee joku 20minsaa Nummelaan ja jotain 20minsaa riitille ja 15 minsaa laakspohjaan :D Mut siis joo ei olla ostettu mitää ponia :D

   Poista