perjantai 19. heinäkuuta 2013

L-uran tehojunnuvalmennus

Elikkäs osallistuin L-uran järjestämille tehojunnupäiville Nadjalla. Valmennus oli  2 päivänen ja siellä mentiin ekana päivänä istuntatunti ja sitten illalla koulutunti.
Istuntatunnilla Nadja oli vähän hassulla päällä, eikä olis jaksanu miettiä tätä työnteko juuri ollenkaan. Mutta siis se tunti meni ihan suht hyvin ja sen piti Anu :). Alussa kevenneltiin ihan normisti, mutta sitten piti ottaa toinen jalustin kaulalle ja keventää vaan toisella jalustimella. Se oli yllättävän vaikeeta :D. Tehtiin sitä molempiin suuntiin. Sitten laitettiin satulan ja pehvan väliin semmoset paksut pehmustepalat ja tunnusteltiin istuinluita. Ja niillä sitten mentiin harjoitusravia ja käyntiä. Lopuksi saatiin mennä tosi lyhyillä jalustimillä laukkaa ympäri kenttää aika reippaasti ja siitä Nadja tykkäs :D. Ehkä meijän pitää mennä jossain vaiheessa laukkakisoihin ;).
Illalla koulutunnin piti yks Anne ja silloinkin Nadjaa ei ois se työnteko hirveesti huvittanu, mutta ihan ookoosti se sit lopuks meni :). Tehtiin eka vähän aikaa voltteja käynnissä ja ravissa. sitten ruettiin tekemään väistöjä käynnissä ja ravissa ja niitä tehtiin aika kauan. Sitten vielä mentiin ympyrällä laukkaa ja koitettiin saada ponit liikkumaan siinäkin hyvin.
Seuraavana päivänä oli eka tunti länkkäriratsastusta, jonka piti Anu. Se oli kivaa! :D Mentiin ekaks kaikki tehtävät läpi. Tehtäviä oli mm. u-peruutusta, eli peruutettiin niinku uun muotoisesti puomien välissä, sitten oli puomeistä tehty neliö ja sinne sisälle mentiin  ja siellä piti tehä etu- tai takaosakäännös ja sitten oli portin avaamista ja sulkemista ja yms. Nadja toimi siinä tosi hyvin. Ehkä meistä tulee sittenkin länkkäreitä :D. Lopuksi mentiin sitä kisaa missä pitää mennä mahd kovaa kiertää semmoset tolpat apilan muotoisesti.  Se oli varmaan kivointa.
Toinen tunti olikin estetunti. Tunnilla mentiin tosi pieniä esteitä, mutta harjoiteltiinkin enemmän tekniikkaa ja sitä että ponit on hyvin hallinnassa radalla. Mentiin aluks puomiharjoituksia, ja sitten ruettiin tulemaan in-an-out? tapaista sarjaa, puomi-este-puomi. Sitten ruettiin tulemaan ratoja. Poni oli tosi hyvä koko tunnin ajan.

                                               

Menossa esteelle :D


Yllä olevat kuvat C Nelli Litmanen
Alla olevat kuvat C: Erika HeikkiläKaunis poni <3

Tänään tuli ensin naapurin tyttö omalla shettiksellään tunnille ja sitten tuli Laura harjoittelemaan huomista rataa. Tulin Lauran ja Bessin kanssa Keksillä harjoittelemaan omaa rataani. Sitten tuli Millä ja Heta ja sitten aloitettiin estetunti. Menin itse sillä naapurin shettiksellä, Laura meni Keksillä, Milla meni Kamulla ja Heta meni Bessillä. Mentiin aluksi yksittäistä estettä ja sitten ruettiin tulemaan 8 esteen rataa n. 40cm korkuisena. Oli ihanaa hypätä miniponilla :D.  Sitten puolessa välissä vaihettiin ja mä hyppäsin Kamun  selkään, Laura hyppäs Bessin selkään ja Heta hyppäs Keksin selkään ja Milla Cinan selkään. Milla ja Heta lähti pikku käyntimaastolle ja Minä ja Laura hypättiin vielä vähän aikaa. Laura meni ekaks Bessillä 60cm radan, joka meni hyvin. Sitten esteitä korotettiin 90cm:ään ja hyppäsin Kamulla sen radan. Se hyppäs ihan puhtaasti ja kivasti :). Sitten illalla kaatosateessa ratsastin Nadjalla ilman satulaa kentällä. Nadja meni tosi hyvin, vaikka satoi vettä ;). Nyt en jaksa enää kirjoittaa, joten menen nukkumaan :D

-Julia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti